70% din italieni cumpara carne din supermarketuri

70% din italieni cumpara carne din supermarketuri


Un studiu efectuat de Asociatia italiana a Crescatorilor si Comerciantilor de Bovine si Preparate (Assocarni) releva ca 70% dintre italieni isi cumpara carnea din supermarketuri si hipermarketuri, in vreme ce restul, de 30%, cumpara de la macelarii independente si magazine specializate.

supermak itaUn studiu efectuat de Asociatia italiana a Crescatorilor si Comerciantilor de Bovine si Preparate (Assocarni) releva ca 70% dintre italieni isi cumpara carnea din supermarketuri si hipermarketuri, in vreme ce restul, de 30%, cumpara de la macelarii independente si magazine specializate.

Consumul de carne rosie in Italia s-a prabusit in ultimii ani, din cauza schimbarii obiceiurilor alimentare. Italienii consuma mai multe fructe, legume si peste in detrimentrul carnii rosii (in special porc) si salamurilor, in vreme ce vanzarile de carne de pasare au ramas stabile. In medie, un italian consuma 140 de grame de carne rosie pe saptamana, echivalentul a 19 kilograme pe an.

Datele furnizate de institutul de cercetare Ismea arata ca vanzarile de carne de vita in retail au scazut cu aproape 6% in primele noua luni ale anului 2015, in termeni de valoare, in vreme ce vanzarile de carne de porc au scazut cu 7,7%.

Din cauza competitivitatii acerbe de pe piata, macelarii se pozitioneaza in prezent pe o piata de lux nisata si furnizeaza marfa pentru restaurante ca sa supravietuiasca, anunta Assocarni.



Poti fi interesat si de