ACEBOP se alatura actiunilor de inlaturare a importurilor de calitate indoielnica

ACEBOP se alatura actiunilor de inlaturare a importurilor de calitate indoielnica


A.C.E.B.O.P., membra PRO AGRO, BUSINESS ROMANIA si CNPR, sustine declaratiile Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu si se alatura voluntar actiunilor de inlaturare a importurilor de calitate indoielnica de produse agroalimentare, care afecteaza sanatatea cetateanului roman.

acebop logA.C.E.B.O.P., membra PRO AGRO, BUSINESS ROMANIA si CNPR, sustine declaratiile Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu si se alatura voluntar actiunilor de inlaturare a importurilor de calitate indoielnica de produse agroalimentare, care afecteaza sanatatea cetateanului roman.

Sustinem de asemeni punct cu punct declaratia reprezentantilor Federatiei Nationale PRO AGRO si ne dorim sa adaugam un element deosebit de important, de care deocamdata nu se vorbeste: VALABILITATEA CARNII IMPORTATE, se arata in comunicatul emis de ACEBOP. De ce sunt ofertele de pret la carnea proaspata refrigerata care ajunge in Romania atragatoare pentru importatorii romani? Pentru ca este achizitionata in ultimele zile de valabilitate, conform documentului.

Producatorii de carcasa din UE au termen de 7 zile valabilitate la carcasa, insa clientii cumpara cu pret mult redus in ziua 4-5 de valabilitate, carcasele mai fac 2 zile pe drum, ajung la transatori in ultima zi de valabilitate, se transeaza, reambaleaza si carnea primeste un termen de expirare NOU, ca si cum animalul ar fi fost taiat in ziua respectiva! Vorbim despre o carne expirata care redevine prin transare carne proaspata, se mai arata in comunicatul ACEBOP.

Vorbim despre carnea de pasare, vita sau porc care ajunge pe masa copiilor nostri! Vorbim despre o legislatie permisibila si cerem autoritatilor abilitate sa o schimbe de urgenta. Vorbim despre lipsa monitorizarii trasabilitatii carnii de la furca la furculita si despre lipsa controalelor pe tot parcursul lantului unui produs de origine animala, se mai arata in comunicat.

Prin acest document, ACEBOP se declara public contra acestor practici si solicita un program ferm de control al intrarilor de carne in Romania, astfel incat consumatorul sa nu ajunga in situatia de a consuma carne expirata marca fabricat in UE in locul carnii romanesti proaspete.



Poti fi interesat si de