ARC vrea certificari de calitate pentru toate produsele din carne importate

ARC vrea certificari de calitate pentru toate produsele din carne importate


Producatorii romani vor ca toate produsele din carne importate sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara, potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), transmite AGERPRES.

asoc rom carneProducatorii romani vor ca toate produsele din carne importate sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara, potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), transmite AGERPRES.

Credem ca este necesar ca produsele din carne importate in Romania, precum si cele produse in spatiul intracomunitar, sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentar, astfel incat produsele din piata sa detina un barem cat mai exigent de calitate. Credem ca acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sanatatii romanilor si va participa la construirea unui mediu concurential corect, bazat pe aceleasi reguli pentru toti competitorii din piata, spun reprezentantii ARC.

In ultimii 17 ani, companiile membre ARC au facut investitii de peste 500 milioane euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de control al calitatii si sigurantei alimentare complexe.

Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, evidentiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialisti si cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei. In acest moment, cei 49 de membri ai ARC pun zilnic pe masa consumatorului roman si european peste o mie de tone de preparate din carne si peste 400 de retete de produse realizate angajatii companiilor din industria carnii, precizeaza reprezentantii ARC.

Membrii ARC apreciaza ca agricultura si industria carnii sunt motorul economiei nationale, prin care se poate avea un sistem bugetar sanatos, cu salarii corecte. Asociatia Romana a Carnii va colabora, in acest sens, cu autoritatile romane pentru promovarea investitiilor in branduri romanesti care folosesc resurse autohtone si sunt realizate in unitati de productie din Romania.



Poti fi interesat si de