32 milioane lei, sprijin de la stat pentru crescatorii de animale in 2016

32 milioane lei, sprijin de la stat pentru crescatorii de animale in 2016


Crescatorii de animale vor primi in acest an sprijin financiar conform schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, informeaza un comunicat al Executivului. Potrivit sursei citate, durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de stat este 2015 - 2020, cu o valoare maxima de 881,1 milioane lei.

porci rozaliiCrescatorii de animale vor primi in acest an sprijin financiar conform schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, informeaza un comunicat al Executivului. Potrivit sursei citate, durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de stat este 2015 - 2020, cu o valoare maxima de 881,1 milioane lei.

Pentru anul in curs, Executivul a stabilit suma de 32 milioane de lei ca valoare totala maxima a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, din care 18,5 milioane de lei se acorda pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine si caprine.

Totodata, Guvernul a decis simplificarea documentatiei si scurtarea termenului de depunere a cererii de plata pentru solicitantii de ajutor de stat.

Intrucat termenul de depunere a cererii de plata de 30 de zile lucratoare de la incheierea lunii sau trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat intarzie mult efectuarea platii, iar prestatorii intampina dificultati in asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, s-a decis reducerea lui la 20 de zile lucratoare.



Poti fi interesat si de