Abatorul acuzat in scandalul carnii de cal, in faliment

Abatorul acuzat in scandalul carnii de cal, in faliment


Abatorul din Botosani care a fost acuzat in scandalul carnii de cal declansat in Franta in luna februarie 2013 a intrat in faliment.

abator calAbatorul din Botosani care a fost acuzat in scandalul carnii de cal declansat in Franta in luna februarie 2013 a intrat in faliment.
Magistratii Tribunalului Botosani au dispus, la sfarsitul saptamanii trecute, declansarea procedurii de faliment in cazul societatii comerciale din Botosani, la cererea administratorului judiciar. Potrivit portal.just.ro, instanta dispune intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei.

Firma patronata de sotii Iulian si Doina Cazacut a avut, in 2014, o cifra de afaceri 142 de milioane de lei si un profit de 223.780 de lei, asa cum reiese din ultimul bilant publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Firma din Botosani a fost implicata in scandalul international al carnii de cal etichetate drept carne de vita, care a fost declansat in Franta si Marea Britanie.

Scandalul a avut loc in 2013, dupa ce autoritatile britanice i-au acuzat pe francezi ca ar fi livrat lasagna ce continea carne de cal in loc de carne de vita, iar producatorul francez Spanghero a replicat afirmand ca adevaratii vinovati ar fi fost doua abatoare din Romania, printre care si Doly Com.

Ulterior, acuzatiile s-au dovedit a fi nefondate, in urma controalelor rezultand ca materia prima exportata de compania din Botosani a fost corect etichetata.



Poti fi interesat si de