Australia, lider in topul consumatorilor de carne la nivel mondial

Australia, lider in topul consumatorilor de carne la nivel mondial


Topul efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica releva ca australienii i-au detronat pe americani in topul consumatorilor de carne la nivel mondial, cu 90,3 kg per locuitor in 2014, in vreme ce americanii au consumat, in medie, 90,1 kg per locuitor in acelasi an.

consumatori carneTopul efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica releva ca australienii i-au detronat pe americani in topul consumatorilor de carne la nivel mondial, cu 90,3 kg per locuitor in 2014, in vreme ce americanii au consumat, in medie, 90,1 kg per locuitor in acelasi an.
Locul al treilea in acest clasament este ocupat de Argentina, tara in care consumul de carne a fost, in 2014, de 86,6 kg per locuitor.

Cu toate ca Australia este lider al acestui clasament, distanta dintre aceasta si SUA s-a diminuat comparativ cu topul precedent. Daca in 2013, un australian a consumat, in medie, 93 de kg, un american a consumat, in medie, 91,1 kg, iar un israelian a consumat, in medie, 86 de kg. Daca analizam datele, putem observa ca distanta dintre primii doi ocupanti ai clasamentului s-a diminuat ca urmare a scaderii consumului din Australia, pe de o parte, si de o crestere a consumului din SUA, pe de alta. Totodata, in top 3 s-a mai produs o schimbare. Israelul, tara ce ocupa pozitia a treia in clasament anul trecut, acum a fost detronat de Argentina.

Alte observatii:

  • Japonia se claseaza destul de jos in clasament, cu 35,7 kg de carne consumata per locuitor pe an, dar studiul nu include si consumul de peste, categorie la care Japonia este printre principalii consumatori ai lumii;
  • In clasament nu a fost inclus nici consumul de carne de capra, fapt ce a schimbat dramatic topul, intrucat in multe regiuni din Orientul Mijlociu si India este un consum masiv de carne de capra.



Poti fi interesat si de