Danemarca, detronata in topul exportatorilor de carne de porc din UE

Danemarca, detronata in topul exportatorilor de carne de porc din UE


In cursul anului 2015, Danemarca, Germania si Spania au exportat fiecare peste 300.000 de tone de carne de porc in spatiul extracomunitar. 60% din carnea de porc exportata in afara Europei a provenit din trei tari-gigant pentru aceasta industrie: Spania (363.000 de tone), Germania (365.000 de tone) si Danemarca (320.000 de tone).

danemarcaIn cursul anului 2015, Danemarca, Germania si Spania au exportat fiecare peste 300.000 de tone de carne de porc in spatiul extracomunitar. 60% din carnea de porc exportata in afara Europei a provenit din trei tari-gigant pentru aceasta industrie: Spania (363.000 de tone), Germania (365.000 de tone) si Danemarca (320.000 de tone).

In vreme ce Danemarca a raportat o crestere a exporturilor de 4%, Germania si Spania au inregistrat o crestere a vanzarilor de carne de porc pe pietele non-UE de 23%, respectiv 30%, potrivit datelor furnizate de AHDB Pork, citat de Global Meat News. Drept urmare, exporturile de carne de porc din Europa au crescut cu 11% anul trecut.

Cea mai mare parte din carnea de porc produsa in cele 28 de state-membre UE ramane pe continentul european si doar 25% din aceasta ajunge in spatiul extracomunitar. Aceasta cota de piata nu s-a schimbat dramatic in ultimii doi ani, cu toate ca industria cauta cu disperare sa gaseasca noi piete pentru a compensa pierderile provocate de embargoul rusesc.

In ciuda incetinirii economice, China continua sa ramana cel mai mare importator de carne de porc din afara blocului comunitar.

Japonia a fost o piata importanta pentru Spania, dar nu intr-atat de mult pentru Germania. Coreea de Sud a ramas un jucator cheie pentru principalii exportatori de carne de porc din Europa. SUA a fost o piata remarcabila pentru Danemarca, a declarat Stephen Howarth, analist AHDB Pork.



Poti fi interesat si de