Taxele percepute de marii retaileri, limitate


Legea supermarketurilor ar putea ajunge in plenul Camerei Deputatilor in doua saptamani, principala modificare referindu-se la faptul ca marii retaileri nu vor mai percepe taxe suplimentare, a declarat presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru.

carnati multiLegea supermarketurilor ar putea ajunge in plenul Camerei Deputatilor in doua saptamani, principala modificare referindu-se la faptul ca marii retaileri nu vor mai percepe taxe suplimentare, a declarat presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru.

Legea a fost in dezbatere in subcomisie timp de patru saptamani. Am ajuns la concluzia ca am ajuns la o forma pe care o putem supune Comisiei si, astazi, a fost prima zi de dezbatere generala. Urmeaza de acum incolo, cand avem comisii, primul punct pe ordinea de zi sa fie aceasta lege. O vom dezbate pe articole. Eu zic ca in doua saptamani o terminam si sa putem sa o ducem in plen, a spus Nini Sapunaru.

Vechea lege permitea marilor retaileri sa perceapa diverse taxe in afara contractului de vanzare-cumparare incheiat intre comerciant si producator, cum ar fi taxele de listare sau promovare.

Le vom spune: tu esti comerciant ca orice comerciant si trebuie sa traiesti din adaosul comercial, punct. Aceasta este principala modificare. Mai avem cateva propuneri prin care vrem sa incurajam aprovizionarea si comercializarea produselor pe lantul scurt. De asemenea, mai avem un articol care vorbeste despre etichetarea produselor din carne, iar atunci cand vorbim de carne proaspata sa se scrie de unde este acea carne, a afirmat Nini Sapunaru.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, retailerii nu au venit cu nicio propunere la acest proiect de lege, dar ca au participat la dezbaterile din subcomisii.



Poti fi interesat si de