Subventii suplimentare pentru crescatorii de oi si capre de rasa pura

Subventii suplimentare pentru crescatorii de oi si capre de rasa pura


Mai multi fermieri din Botosani care cresc oi si capre din rase pure vor beneficia de subventii suplimentare din partea Uniunii Europene, a anuntat prefectul Dan Nechifor.

oi capreMai multi fermieri din Botosani care cresc oi si capre din rase pure vor beneficia de subventii suplimentare din partea Uniunii Europene, a anuntat prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, in judetul Botosani, sunt 17 ferme care detin oi din rasa Karakul' sau capre din rasa Carpatina, rase foarte valoroase, aflate in pericol de abandonare. Subventia de rasa va fi oferita, incepand de luna viitoare, de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Subventia suplimentara oferita, conform normelor, este de 87 de euro/UVM/an la ovine, si de 40 de euro/UVM/an la caprine. Mi s-a comunicat, de catre cei de la APIA, ca sunt acum in faza verificarilor cererilor depuse de botosaneni. Urmeaza autorizarea la plata si virarea efectiva a banilor, iar cifrele arata 17 posibile ferme beneficiare, acesta fiind numarul de cereri depuse la Botosani pentru acest tip de subventie, a detaliat prefectul Dan Nechifor.

Acesta a mai precizat ca numarul total de animale depaseste 2.200 de exemplare, iar cuantumul subventiilor ce ar putea fi platite dupa verificari se ridica la peste 30.000 de euro, fonduri platite in afara subventiei standard.



Poti fi interesat si de