Ferma avicola cu peste 50.000 de pasari, in Valcea

Ferma avicola cu peste 50.000 de pasari, in Valcea


Comuna Voicesti are, incepand din acest an, una dintre cele mai mari ferme avicole din judet, cu peste 50.000 de pasari, investitie cu fonduri europene realizata de un localnic si care asigura un numar de 15 locuri de munca.

gaini iarbaComuna Voicesti are, incepand din acest an, una dintre cele mai mari ferme avicole din judet, cu peste 50.000 de pasari, investitie cu fonduri europene realizata de un localnic si care asigura un numar de 15 locuri de munca.

Este o investitie ca la carte, cu instalatii de ventilatie, cu incubatoare, cu hale dotate modern. Este de salutat aceasta investitie mai ales pentru faptul ca exista o piata de desfacere. Pasarile sunt pentru carne, exista, din cate am inteles, 15.000 de pui pe serie, in 4 serii. Cel mai mult, pe mine, ma bucura faptul ca avem locuri de munca cu angajati din localitate si faptul ca avem o contributie la bugetul local. Tot in acest an, ne asteptam la sporirea numarului de ferme agricole cu specific in productia de ardei, a declarat primarul comunei Voicesti, judetul Valcea, Florin Vatafu.

Ferma de pasari, care este a unui tanar de 24 de ani, are ca obiect de activitate cresterea puilor de gaina pentru carne, de curca si de bibilica, avand ca piete de desfacere marile lanturi de magazine. In judetul Valcea, functioneaza un numar de 10 ferme de pasari, din care trei sunt cu un minimum de 40.000 de capete, una din ele fiind specializata pe cresterea prepelitelor.



Poti fi interesat si de