Monsanto anunta rezultatele Raportului de Sustenabilitate 2015

Monsanto anunta rezultatele Raportului de Sustenabilitate 2015


Raportul scoate in evidenta progresul realizat in ceea ce priveste angajamentele de sustenabilitate ale companiei, iar rezultatele intaresc promisiunea Monsanto de a proteja mediul inconjurator, dezvoltand, pana in 2021, solutii ce neutralizeaza carbonul.

monsantoRaportul scoate in evidenta progresul realizat in ceea ce priveste angajamentele de sustenabilitate ale companiei, iar rezultatele intaresc promisiunea Monsanto de a proteja mediul inconjurator, dezvoltand, pana in 2021, solutii ce neutralizeaza carbonul.

Compania Monsanto anunta rezultatele Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2015. Inca din anul 2008, odata cu anuntarea primelor angajamente de durabilitate in anul 2008, compania a inregistrat progrese semnificative in ceea ce priveste principiul sau de a dezvolta o gama larga de solutii agricole durabile pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in crestere.

Suntem mandri sa lucram impreuna cu colaboratorii si partenerii nostri pentru a contribui cu schimbari majore in domeniul nostru prin actiuni continue si decisive pentru a include permanent sustenabilitatea in activitatea noastra, afirma Jesus Madrazo, vicepresedinte Corporate Engagement al Monsanto.

Raportul, intitulat Growing Better Together, oferta o analiza a actiunilor de sustenabilitate realizate de Monsanto din trei perspective oamenii, planeta si compania. Recent, Monsanto a progresat in cateva obiective importante de sustenabilitate. Compania a marit eficienta sistemelor de irigat in cadrul loturilor de producere de samanta si a diminuat intensitatea emisiilor de gaze cu efect de sera din cadrul operatiunilor de produse pentru protectia plantelor.

Alte puncte esentiale cuprinse in raportul din 2015:

  • Reducerea cu 22% a emisiilor de gaze cu efect de sera din operatiunile cu produse pentru protectia plantelor pana in 2020: 73% din obiectiv a fost atins.
  • Cresterea cu 25% a eficientei de utilizare a apei pentru irigatii in operatiunile globale de producere de samanta pana in 2020: 35% din obiectiv a fost atins.
  • Sustinerea fermierilor in utilizarea eficienta a ingrasamintelor pentru diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera pe o suprafata de 404.686 hectare (1 milion de acri) in S.U.A. pana in 2020: 20% din obiectiv a fost atins.
In luna decembrie 2015, Monsanto si-a luat angajamentul de a-si neutraliza, pana in 2021, emisiile de carbon, printr-un program unic atat pentru operatiunile de producere samanta si pentru cele de protectie a plantelor, cat si in colaborarea cu fermierii.



Poti fi interesat si de