Pact trilateral privind lupta impotriva gripei aviare

Pact trilateral privind lupta impotriva gripei aviare


SUA, Canada si Mexic si industriile lor de carne de pasare si oua au anuntat ca au incheiat un contract pentru a spori colaborarea cu scopul combaterii gripei aviare, anunta The Meating Place.

gripa avSUA, Canada si Mexic si industriile lor de carne de pasare si oua au anuntat ca au incheiat un contract pentru a spori colaborarea cu scopul combaterii gripei aviare, anunta The Meating Place.
Acordul e explicat de faptul ca mare parte din exporturile americane pleaca spre cele doua tari vecine. Doua treimi din exporturile de carne de curcan din SUA si tot atat din totalul oualor exportate de Washington se duc in Mexic si Canada. Valoare acestor exporturi se ridica la aproape 2 miliarde de dolari.

Peste 400.000 de curcani si pui din Indiana au fost sacrificati, ca urmare a izbucnirii epidemiei de gripa aviara ce a aparut saptamana trecuta. Au fost sacrificate pasarile si de la o ferma, unde testele au fost negative, insa din cauza apropierii de focar autoritatile au dispus eutanasierea pasarilor.

Una dintre cele mai mari provocari in combaterea gripei aviare e ca aceasta se raspandeste prin intermediul pasarilor migratoare.



Poti fi interesat si de