IFFA 2016: Digitalizarea un factor important pentru industria carnii

IFFA 2016: Digitalizarea un factor important pentru industria carnii


Anuntata in urma cu cinci ani, initiativa "Industria 4.0" nu a reusit sa se materializeze pana acum, cand la IFFA - cel mai important targ international dedicat industriei carnii este din nou adusa in atentia producatorilor si procesatorilor de carne.

iffa 2Anuntata in urma cu cinci ani, initiativa "Industria 4.0" nu a reusit sa se materializeze pana acum, cand la IFFA - cel mai important targ international dedicat industriei carnii este din nou adusa in atentia producatorilor si procesatorilor de carne.
Transformarea digitala are loc in numerosi mici pasi evolutivi si si-a facut deja simtita prezenta in mai multe subdomenii de la procesul de monitorizare a lantului de productie, pana la tehnologia de etichetare, de ambalare, de distributie si intretinere.

In viitor, masinariile si fabricile nu doar ca vor oferi independent informatii despre starea tuturor proceselor si sistemelor importante, dar vor si comunica intre ele si vor interveni in procesul de productie pentru a-l corecta si optimiza, fara nicio interventie din partea oamenilor.

Sistemele inteligente si flexibile de etichetare sunt esentiale pentru procesare, ambalare si logistica, inclusiv pentru depozitarea de produse din carne, in care, in conformitate cu Directiva UE 1169/2011, accentul se pune pe informatii despre denumirea produsului, tara sau locul din care provine, abatorul, seria individuala si numarul lotului, dar si pe detalii despre ingrediente, valori nutritionale, cantitatea neta, data de congelare a carnii sau a produselor din carne, etc. Imprimantele tip laser, inkjet si termale au devenit echipamentul standard pentru etichetarea produselor cu coduri de bare sau coduri QR, in timp ce scanerele cu laser si camerele digitale asigura ca etichetele sunt printate si pozitionate corect.

IFFA, targul numarul 1 pentru industria carnii, are loc la Frankfurt, in perioada 7 12 mai 2016. Vizitatorii se pot informa despre cele mai noi tehnologii in domeniu, in conformitate cu principiile Industriei 4.0. Aproximativ 960 de expozanti din 47 de tari, printre care si toti liderii de piata, isi vor prezenta inovatiile privind intregul lant din industria carnii.



Poti fi interesat si de