Achim Irimescu a preluat mandatul de ministru al MADR

Achim Irimescu a preluat mandatul de ministru al MADR


Ceremonia de predare-primire intre ministrul a carui activitate inceteaza si ministrul care preia functia, respectiv intre domnii Daniel Constantin si Achim Irimescu a avut loc astazi, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

achim constantinescuCeremonia de predare-primire intre ministrul a carui activitate inceteaza si ministrul care preia functia, respectiv intre domnii Daniel Constantin si Achim Irimescu a avut loc astazi, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Daniel Constantin i-a urat succes noului ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si l-a asigurat ca va ramane un apropiat al sectorului agricol. In acest context, Daniel Constantin a declarat: De fiecare data cand imi va solicita un punct de vedere i-l voi acorda cu cea mai mare deschidere pentru ca impreuna am lucrat foarte multi ani pentru interesul agriculturii si cred ca este important () sa ne unim cu totii fortele pentru dezvoltarea unui sector, care incet-incet devine cel mai important al economiei romanesti.

La randul sau, ministrul Achim Irimescu i-a multumit ministrului Daniel Constantin pentru evolutia pe care a avut-o Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in ultimii ani: In primul rand vreau sa ii multumesc domnului ministru Constantin pentru ca a reusit sa prevada la timp toate sumele pe care Ministerul Agriculturii le-a solicitat. Sa ne amintim ca in anii de debut reuseam sa platim platile directe in mai bine de un an, fiind chiar penalizati pentru intarziere, in timp ce in ultimii ani s-au efectuat platile directe din luna decembrie si pana in luna februarie, fiind inregistrat un progres extraordinar la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Daca vorbim de avans, in ultimii ani s-au acordat plati in avans de la 16 octombrie pana la 30 noiembrie. In anul 2015 nu s-a intamplat asa, pentru ca s-a adoptat Reforma Ciolos () si APIA a trebuit din mers sa se adapteze noilor schimbari.

In privinta abordarii pe care o va avea in mandatul sau, ministrul Achim Irimescu va pune accent pe o colaborare foarte buna cu toti partenerii implicati, in vederea simplificarii tuturor procedurilor pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene si pentru aplicarea Politicii Agricole Comune (PAC) si a Politicii Comune de Pescuit, aceasta fiind una dintre prioritatile Ministerului Agriculturii pentru anul viitor.



Poti fi interesat si de