Compania daneza Tican anunta fuziunea cu nemtii de la Tnnies

Compania daneza Tican anunta fuziunea cu nemtii de la Tnnies


Astazi, compania daneza Tican a oferit informatia momentului dupa ce a facut publica fuziunea cu Tnnies, una dintre cele mai importante companii din industria alimentara la nivel global.

tican siglaAstazi, compania daneza Tican a oferit informatia momentului dupa ce a facut publica fuziunea cu Tnnies, una dintre cele mai importante companii din industria alimentara la nivel global.
Anuntul a venit la doar o zi dupa expirarea acordului de fuziune semnat cu Danish Crow, care si-a pierdut valabilitatea la miezul noptii, pe 31 octombrie 2015. Dupa o perioada lunga de negociere, cele doua companii daneze, Tican si Danish Crow, au fost pe punctul de a realiza fuziunea, dar nu au obtinut si aprobarea autoritatilor europene in domeniul concurentei.

Ne-am declarat disponibilitatea de a intreprinde un numar mare de angajamente si chiar daca ne-am consultat asupra a ceea ce ar fi nevoie pentru fuziune, propunerile noastre nu au satisfacut cerintele autoritatiilor daneze", spune Kjeld Johannesen, presedinte si CEO al Grupului Danish Crown. Angajamentele propuse de Danish Crown luau in calcul atat cesiunea de facilitati de productie, precum si vanzarea unor volume semnificative de materii prime daneze, la un pret echilibrat, dar aceste angajamente au fost considerate insuficiente.

Holding-ul Tican, unul dintre liderii pietei carnii de porc din Danemarca ofera o gama larga de produse alimentare in peste 50 de tari. Potrivit acordului, in perioada urmatoare va avea loc un transfer de informatii intre parti care este de asteptat sa se incheie la sfarsitul lunii noiembrie.

De asemenea, este de asteptat ca tranzactia sa fie aprobata de catre autoritatile europene din domeniul concurentei in termen de aproximativ 1 luna de la notificare, cel mai probabil spre sfarsitul anului. Acordul cu Tnnies prevede, de asemenea, asigurarea ca pretul pe segmentul carnii de porc va fi la un nivel competitiv, asigurand buna functionare si dezvoltarea viitoare a companiilor Tican.

Tican este o cooperativa detinuta de 289 de fermieri danezi. Activitatile Grupului Tican acopera intreg lantul de productie de la ferma la furculita, incepand cu abatorizarea, prelucrarea materiei prime si livrarea catre comerciantii cu amanuntul. Grupul are 2.200 de angajati si o cifra de afaceri anuala de peste 5 miliarde de coroane daneze.

Tnnies, cel mai mare abator german de carne de porc a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 5,6 miliarde de euro, in crestere cu 12% fata de anul anterior, in conditiile in care numarul porcilor sacrificati a ajuns la 16,4 milioane de capete. Grupul sacrifica si circa 405.000 bovine anual.



Poti fi interesat si de