Cocorico ambasador al produselor romanesti la Anuga

Cocorico ambasador al produselor romanesti la Anuga


Produsele Cocorico au fost prezente la targul Anuga de la Kln, cel mai important eveniment expozitional mondial al sectorului agroalimentar din acest an.

cocorico anugaProdusele Cocorico au fost prezente la targul Anuga de la Kln, cel mai important eveniment expozitional mondial al sectorului agroalimentar din acest an.
La aceasta editie, au participat circa 7.000 de companii din 98 de tari, expunand produse si preparate din carne, produse de morarit, panificatie si patiserie, produse lactate, dulciuri, conserve legume/fructe, produse Bio, sucuri naturale, etc. Romania a fost reprezentata de 50 de firme din domeniul industriei agroalimentare, care au expus pe o suprafata de peste 700 mp.

Prin prezenta noastra la Anuga suntem onorati sa fim ambasadori, atat ai brandului Cocorico, cat si ai carnii de pasare produse in Romania. Calitatea carnii de pui Cocorico este deja recunoscuta intr-un numar tot mai mare de tari, fapt datorat atuurilor noastre principale: o prospetime imbatabila si un gust deosebit, ca urmare a celor mai bune ingrediente folosite in furajarea pasarilor, precum si a conditiilor de crestere asigurate, cat mai apropiate cu cele naturale. In ultimii ani, asistam la o dezvoltare a pietei de carne de pasare, atat in Romania, cat si in spatiul intracomunitar. Suntem hotarati, in acest context, sa ne folosim de avantajele pe care ni le ofera abatorul nostru, fiind unul dintre cele mai mari si moderne din Europa, si faptul ca produsele noastre ajung in conditii de maxima siguranta si calitate oriunde pe continent, pentru a deveni un actor important la nivel regional, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.

Compania Aaylex, detinatoarea brandului Cocorico, este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din Romania, avand un portofoliul de clienti externi provenind din 17 state printre care se numara: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia ?i Slovacia.

Produsele Cocorico respecta un program integrat de management al calitatii si trasabilitatii, avand certificari de calitate ISO 9001/2000, Sistemul de management al calitatii si sigurantei alimentare HACCP, ISO 22000, BRC, HALAL si Autorizarea sanitar-veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse de origine animala.

Grupul Aaylex detine 18 ferme cu o capacitate totala de aproximativ 36 milioane pui vii/an. Acestora li se adauga 2 statii de incubatie de 18 milioane oua/an, 2 ferme de reproductie de pasari-adulti cu o productie de 20 milioane oua/an ?i 2 ferme de reproductie tineret. Fermele au operatiuni in 6 judete: Buzau, Braila, Calara?i, Galati, Giurgiu ?i Prahova. Aalyex Prod gestioneaza un abator propriu localizat in Buzau, acesta fiind unul dintre cele mai mari ?i moderne abatoare din Europa.

Capacitatea sa actuala de abatorizare este de 9.000 de capete pe ora, procesand in prezent intregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/an. Deschis in anul 2011, noul abator reprezinta o investitie greenfield in valoare de 54 de milioane de euro.



Poti fi interesat si de