Romania, invitata de onoare la Targul Sommet de l'Elevage

Romania, invitata de onoare la Targul Sommet de l'Elevage


Romania este invitata de onoare la cea de-a 24-a editie a targului european al profesionistilor din zootehnie, Sommet de l'Elevage, organizat la Clermont-Ferrand, Franta, in perioada 7 - 9 octombrie, ultima prezenta a tarii noastre la acest eveniment, cu animale si genetica, fiind consemnata in anul 2008.

vaca premiuRomania este invitata de onoare la cea de-a 24-a editie a targului european al profesionistilor din zootehnie, Sommet de l'Elevage, organizat la Clermont-Ferrand, Franta, in perioada 7 - 9 octombrie, ultima prezenta a tarii noastre la acest eveniment, cu animale si genetica, fiind consemnata in anul 2008.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei Frantei la Bucuresti, din Romania vor participa aproximativ 50 de crescatori de bovine si ovine specializati fie in productia de lapte, fie in productia de carne. Obiectivul principal al vizitatorilor romani este acela de a cunoaste mai bine rasele franceze si de a intra in contact cu exportatorii francezi si cu producatorii de echipamente specifice.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a declarat, in luna mai, ca francezii vor un parteneriat solid cu Romania, cu asociatiile crescatorilor de ovine, pentru a putea aduce genetica lor in tara noastra. Oficialul MADR a precizat ca Ministerul Agriculturii cauta solutii financiare pentru sustinerea prezentei fermierilor romani la acest eveniment dedicat zootehniei.

In cadrul salonului vor fi si evenimente legate de transferul de genetica, de tehnologii, vizite in camp si la ferme, ceea ce reprezinta un schimb important de experienta intre fermierii romani si cei francezi. Noi cautam o varianta ca sa-i ajutam pe fermieri cu transportul animalelor, cu anumite costuri, desi nu avem alocate fonduri in buget in acest sens, a adaugat Botanoiu.

Cea de-a 24-a editie a Sommet de l'Elevage va reuni 1.300 de expozanti (dintre care 270 internationali din 28 de tari) si 85.000 de vizitatori profesionisti (dintre care 4.000 de vizitatori internationali din 70 de tari), acesta desfasurandu-se pe o suprafata de 17 hectare.

In cadrul targului de la Clermont-Ferrand, regiune situata in inima Masivului Central Francez, cea mai importanta zona specializata in cresterea bovinelor de carne din Europa, vor fi prezentate in concursuri 2.000 de animale de inalta valoare genetica - 1 300 de bovine (22 de rase), 400 de ovine (26 de rase) si 300 de cabaline (16 rase). Acest targ reprezinta, totodata, cea mai importanta expozitie europeana de bovine de carne.



Poti fi interesat si de