Pechezi?ii la persoanele banuite de evaziune fiscala in comertul cu carne

Pechezi?ii la persoanele banuite de evaziune fiscala in comertul cu carne


Politistii efectueaza 11 perchezitii la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul comertului cu carne.

purceiPolitistii efectueaza 11 perchezitii la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul comertului cu carne.
La data de 30 septembrie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, efectueaza 11 perchezitii in Bucuresti si in judetul Alba, la sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale si la sapte persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis miercuri AGERPRES.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada ianuarie 2013 - martie 2015, cei in cauza ar fi efectuat mai multe achizitii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societati de tip fantoma, ce nu au fost declarate in totalitate si pentru care nu au fost achitate obligatiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia prima, in special porci vii, ar fi ajuns in final in abatoarele unei societati din judetul Alba, specializate in procesarea si comercializarea produselor si preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate la negru", prin intermediul magazinelor proprii de prezentare si desfacere.

Sapte persoane vor fi conduse la audieri, urmand sa fie dispuse masurile ce se impun, se arata in comunicat.

Cercetarile sunt efectuate intr-un dosar penal instrumentat de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

La actiune participa si politisti din judetele Alba, Hunedoara si Sibiu.



Poti fi interesat si de