Daniel Constantin: Sper sa avem Fondul mutual in 2016

Daniel Constantin: Sper sa avem Fondul mutual in 2016


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca spera ca Fondul mutual sa fie disponibil in 2016, pentru a diminua astfel alocarile de la bugetul de stat, in cazul despagubirilor acordate fermierilor.

daniel constMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca spera ca Fondul mutual sa fie disponibil in 2016, pentru a diminua astfel alocarile de la bugetul de stat, in cazul despagubirilor acordate fermierilor.
Daca aveam in acest an Fondul mutual, nu mai vorbeam de o alocare atat de mare de la bugetul de stat. Pentru o despagubire acordata pe Fondul mutual, indiferent ca vorbim de grindina, seceta, sau alte boli, se compune ca si valoare totala din contributia de la bugetul de stat, contributia europeana si contributia membrilor. Deci trebuie sa-l avem cat mai repede, am facut un apel si sper ca fermierii vor actiona, deoarece ei sunt cei care constituie fondul respectiv, sper sa inteleaga si sa-l avem in anul 2016. Noi avem 200 de milioane de euro alocate prin PNDR, a afirmat Daniel Constantin, dupa intalnirea cu liderii asociatiilor si federatiilor reprezentative din sectorul agricol si de crestere a animalelor.

Acesta a precizat, totodata, ca asteapta implementarea programului national de irigatii.

Pe de alta parte, asteptam sa implementam programul national de irigatii. Am constituit un grup de lucru la nivelul Ministerului Agriculturii, avem in momentul de fata contracte de 128 de milioane de euro pe infrastructura secundara, avem alte 430 de milioane de euro alocate pe noul PNDR care sunt deja disponibile, sunt pe piata, si avem o promisiune din partea ministrului de Finante, a primului ministru ca in bugetul din 2016 al Ministerului Agriculturii sa avem evidentiat separat o suma de 145 de milioane de euro pentru infrastructura principala. Fondul mutual, investitiile pentru irigatii, toate sunt menite impreuna, prin politica pe care o implementam - sper eu pe termen lung - sa limiteze eventuale pierderi, a mai spus ministrul Agriculturii.



Poti fi interesat si de