INDUSTRIA CARNII.RO, la Expo Milano 2015


Echipa INDUSTRIA CARNII.RO a participat la expozitia universala Expo Milano 2015, desfasurata intre 1 mai si 31 octombrie, sub tema globala Hranirea planetei, Energie pentru viata.

milanoEchipa INDUSTRIA CARNII.RO a participat la expozitia universala Expo Milano 2015, desfasurata intre 1 mai si 31 octombrie, sub tema globala Hranirea planetei, Energie pentru viata.

La eveniment iau parte 145 de tari si aproximativ 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume. De asemenea, presedintele tarii, Klaus Iohannis a fost prezent in pavilionul romanesc si s-a declarat impresionat de concepul promovat. Investitia Romaniei pentru participarea la eveniment se ridica la 3,5 milioane de euro, suma alocata de Guvern.

Expozitiile universale sunt evenimente de amploare organizate o data la cinci ani, pe durata a pana la sase luni. Expo Milano 2015 se incadreaza in aceasta categorie, gazduind 145 de tari, printre care si Romania, dar si trei organizatii internationale (printre care UE si ONU). Tara noastra a fost prezenta, in ultimii 25 de ani, la toate expozitiile universale organizate sub egida Biroului International pentru Expozitii: Sevilla (Spania) - 1992, Hanovra (Germania) - 2000, Aichi (Japonia) - 2005 si Shanghai (China) - 2010.

Intins pe o suprafata de 887 de metri patrati, pavilionul romanesc este situat in zona centrala a expozitiei. Acesta are ca vecini pe Franta, Israel, Mexic, Spania si Vatican. In spiritul temei Expo Milano 2015, pavilionul Romaniei promoveaza sloganul: In armonie cu natura/Living with nature. Conceptul reprezinta o reinterpretare moderna a casei traditionale romanesti, construita in principal din sticla si lemn, iar acoperisul din stuf. De asemenea, vizitatorii pot urmari prin mijloace moderne de prezentare audio-video, imagini si filme care reflecta preocuparea Romaniei pentru agricultura sustenabila si pastrarea traditiilor romanesti, biodiversitatea, ariile protejate din tara, varietatea de fructe, legume si peisaje pitoresti. La etaj, locul este ocupat de un restaurant, in scopul promovarii bucatariei romanesti, precum si o gradina mentinuta vie pe toata durata expozitiei.

Pentru construirea pavilionului romanesc, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a organizat o Competitie de idei, un concurs public ce a fost deschis tuturor propunerilor si solutiilor, atat prin intermediul ideii arhitecturale, cat si al temei de expunere si a denumirii pavilionului, bazate pe originalitate si creativitate. Castigatorii au fost pentru partea arhitecturala, asocierea dintre birourile de arhitectura Artline si Adest, iar pentru partea de concept, firma Oxygen PR. Constructorul pavilionului este asocierea dintre societatile italiene Poledil si Groma.

Bugetul alocat pentru constructia si amenajarea pavilionului, dar si pentru organizarea de evenimente pe toata durata expozitiei, a fost alocat de Guvernul Romaniei si este de 3,5 milioane de euro.



Poti fi interesat si de