Peste 2.000 de fermieri au participat la Farm Progress

Peste 2.000 de fermieri au participat la Farm Progress


Peste 2.000 de fermieri interesati de noile tehnologii agricole utile imbunatatirii productivitatii si profitului fermei au participat la evenimentul Farm Progress, organizat timp de sapte zile in doua locatii din tara - Slobozia si Carpinis, de catre compania Monsanto, furnizor global de solutii pentru agricultura.

monsanto sPeste 2.000 de fermieri interesati de noile tehnologii agricole utile imbunatatirii productivitatii si profitului fermei au participat la evenimentul Farm Progress, organizat timp de sapte zile in doua locatii din tara - Slobozia si Carpinis, de catre compania Monsanto, furnizor global de solutii pentru agricultura.

Mesajul celei de-a VIII-a editii a evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto Romania a fost 'O planta in plus face diferenta', pentru a sublinia angajamentul companiei de a oferi fermierilor parteneri o gama larga de solutii integrate si tehnologii inovatoare pentru a obtine productii competitive pe piata europeana. Monsanto a adus in discutie si modalitatile de evitare a secetei pedologice, prezentand solutii agronomice accesibile in functie de conditiile specifice fiecarei zone.

'Dorim, in primul rand, sa multumim partenerilor nostri, fermierii, fara de care nu am fi aici. Lucram impreuna pentru un viitor mai bun si pentru a putea sustine fermierii romani in dezvoltarea activitatilor lor, astfel incat sa fie competitivi pe piata europeana si chiar globala. Investim in cercetare-dezvoltare pentru a putea oferi o gama larga de produse cu calitati nutritive superioare, produse utile fermierului si, in final, benefice consumatorilor', a declarat Alistair Hide, director pentru Comunicare si Relatii Guvernamentale Europa-Africa la Monsanto.

O zi din cadrul Farm Progress a fost dedicata reprezentantilor mass-media, care au avut ocazia sa afle detalii despre produsele conventionale Dekalb si despre solutiile integrate pe care Monsanto le poate oferi fermierilor-parteneri. Invitatii au vizitat platforma tehnica din localitatea Comlos si platforma Dekalb de la Carpinis, judetul Timis. La Comlos a fost prezentata o platforma de porumb conventional, semanat dupa metoda semanatului de precizie, ce utilizeaza informatii obtinute in urma cartografierii optime a solulului, punand in evidenta progrese recente din tehnologia porumbului. Aceasta testare a hibrizilor ofera nu doar informatii despre potentialul de productie, ci ii si ajuta pe agricultori sa inteleaga comportamentul hibrizilor in conditii specifice de clima si sol. Semanatul de precizie este cel mai important pas in tehnologia plantelor, ajutand la o rasarire si distributie uniforma a plantelor de porumb pe fiecare rand.

La Farm Progress Carpinis au fost prezentate solutiile inovatoare, printre care se numara noii hibrizi conventionali deporumb Dekalb cu utilizari specifice si diferite, care vor fi comercializati incepand cu anul 2016, tehnologii inovatoare desemanat, diferite scheme de densitati la hectar si variante de fertilizare, cat si informatii despre multiplicarea semintelor de porumb. Farm Progress, eveniment cu traditie al companiei Monsanto, reuneste anual fermieri din toate zonele Romaniei si din tarile limitrofe, pentru a le fi prezentate solutii tehnologice pentru cresterea randamentului.



Poti fi interesat si de