Crescatorii de animale in pragul falimentului din cauza secetei

Crescatorii de animale in pragul falimentului din cauza secetei


Crescatorii de animale sunt in pragul falimentului din cauza secetei iar cantitatea de lapte a scazut cu 50%, se arata intr-un comunicat al Sindicatului National al Crescatorilor deOvinesi Caprine, afiliat la AGROSTAR.

seceta oiCrescatorii de animale sunt in pragul falimentului din cauza secetei iar cantitatea de lapte a scazut cu 50%, se arata intr-un comunicat al Sindicatului National al Crescatorilor deOvinesi Caprine, afiliat la AGROSTAR.


Ne intrebam daca MinisterulAgriculturiimai exista, pentru ca nu ne ajuta cu nimic. Cantitatea de lapte a scazut deja cu 50% si situatia se agraveaza pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorulzootehnicprin scaderea productiilor de lapte si a sporului in greutate la tineret, din cauza cantitatii scazute de masa verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilitatii de producere a furajelor pentru perioada de stabulatie. De distrugerea sectoruluizootehnicdin Romania se face vinovat ministrulAgriculturii, preocupat mai mult de cultul personalitatii decat de problemele din sector. De asemenea, cerem demiterea directorului din MinisterulAgriculturii, Gheorghe Neata, care lucreaza prin intermediul ANARZ pentru distrugerea zootehniei, a declarat pentru Agerpres presedintele Sindicatului National al Crescatorilor deOvinesiCaprinedin Romania, Marcel Andrei.

O alta nemultumire este aceea ca inca mai sunt crescatori care nu au primit Ajutoarele Nationale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014. Pe de alta parte, Sindicatul National al Crescatorilor deOvinesiCaprinecere si abrogarea Legii vanatorii (Legea 407/2006, modificata in iulie 2015), intrucat considera ca aceasta incalca grav dreptul la proprietate si le permite asociatiilor de vanatoare sa faca ce doresc pe terenurile proprietate privata.

Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu in acest sens este interzicerea pasunatului animalelor pe terenurileagricolein perioada 6 decembrie - 24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat, sustine Marcel Andrei. In context, sindicatul citat afirma ca va trece la actiuni de protest, inclusiv la blocarea drumurilor.



Poti fi interesat si de