Prioritatile Acvaculturii din UE: siguranta, durabilitate, productie la nivel local

Prioritatile Acvaculturii din UE: siguranta, durabilitate, productie la nivel local


Acvacultura reprezinta mai putin de 20% din productia de peste din Europa, in ciuda faptului ca sunt 14.000 de firme si genereaza 85000 de locuri de munca in mod direct.

acvacultura aAcvacultura reprezinta mai putin de 20% din productia de peste din Europa, in ciuda faptului ca sunt 14.000 de firme si genereaza 85000 de locuri de munca in mod direct.
Jess Gamallo Aller, directorul general al Guvernului regional din Galitia sI raportorul pentru aviz al CoR privind viitorul acvaculturii, a subliniat necesitatea de concentrare pe durabilitate sI competitivitate in masura in care se doreste ca acvacultura in Europa sa-sI deblocheze potentialul sau adevarat.

Noi ar trebui sa fim atenti sa nu punem pescuitul in ape salbatice sI acvacultura in concurenta, doar ca sprijinul pentru sectorul acvaculturii ar putea contribui la reducerea treptata a presiunii asupra stocurilor de pesti salbatici. In consecinta, putem sublinia doar nevoia de complementaritate, a declarat Jess Gamallo Aller.

In ciuda faptului ca este sectorul cu cea mai rapida crestere in productia de alimente, acvacultura ramane surprinzator necunoscuta pentru multi din afara industriei. Prin urmare, raportorul ar dori sa vada mai multe campanii de sensibilizare, cu accent pe beneficiile unui sector durabil, integrat de mediu.
El propune, de asemenea, un sistem de etichetare pentru a sublinia calitatea superioara a produselor europene.

Produsele locale si lanturile de scurta aprovizionare cu alimente au beneficii economice, sociale si culturale pentru agricultori, pescari, consumatori sI zonele rurale, in general.



Poti fi interesat si de