Productia ramurii agricole a inregistrat o crestere de 2,9%, in anul 2014

Productia ramurii agricole a inregistrat o crestere de 2,9%, in anul 2014


Potrivit Institutului National de Statistica (INS), din punct de vedere al structurii valorice a productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, in anul 2014, comparativ cu anul 2013, ponderea culturilor de legume si pepeni sI de fructe si struguri a crescut cu doua puncte procentuale, respectiv cu 1,4 puncte procentuale, in timp ce ponderea culturilor de cereale si plante de nutret a scazut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,4 puncte procentuale.

ins aPotrivit Institutului National de Statistica (INS), din punct de vedere al structurii valorice a productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, in anul 2014, comparativ cu anul 2013, ponderea culturilor de legume si pepeni sI de fructe si struguri a crescut cu doua puncte procentuale, respectiv cu 1,4 puncte procentuale, in timp ce ponderea culturilor de cereale si plante de nutret a scazut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,4 puncte procentuale.
In schimb, ponderea culturilor de plante uleioase se mentine constanta.

In structura productiei s-au produs modificari, in sensul scaderii ponderii productiei vegetale (65,8%) si cresterii ponderii productiei animale (32,9%), in timp ce ponderea productiei de servicii agricole a crescut (1,3%).

La nivelul structurii valorice a productiei animale la principalele grupe de produse se consemneaza o crestere cu 1,3 puncte procentuale a ponderii la ovine si caprine, in timp ce in cazul bovinelor ponderea a crescut cu 0,6 puncte procentuale, iar la porcine ponderea a scazut cu 1,8 puncte procentuale.

Per ansamblu, productia ramurii agricole a inregistrat o evolutie pozitiva (+2,9%), in anul 2014, comparativ cu anul precedent. In acest sens, productiile vegetala, animala si de servicii agricole au prezentat cresteri de2,9%, 2,5%, respectiv de 24,3%.



Poti fi interesat si de