Premium Porc Group a inaugurat un nou FNC la Sibioara

Premium Porc Group a inaugurat un nou FNC la Sibioara


Inaugurarea FNC-ului din localitatea Sibioara (Constanta) face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group (companie detinuta de holdingul danez DCH International) de a moderniza si extinde fermele pe care le opereaza in Judetul Constanta, prin compania Degaro SRL.

premium porc0Inaugurarea FNC-ului din localitatea Sibioara (Constanta) face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group (companie detinuta de holdingul danez DCH International) de a moderniza si extinde fermele pe care le opereaza in Judetul Constanta, prin compania Degaro SRL.
Acest proiect s-a extins pe o perioada de doi ani si a constat in marirea capacitatii de productie a fermelor Fantanele si Sibioara, precum si constructia Fabrici de Nutreturi Combinate (FNC). Valoarea totala a investitiei pentru acesta etapa a proiectului Degaro a fost de aproximativ 23 milioane Euro.

Prezent la inaugurare, Lars V. Drescher, CEO-ul DCH International a declarat ca se simte mandru de ceea ce compania a realizat in Romania mai ales in ceea ce priveste proiectul Degaro. Pe perioada derularii proiectului am avut o cooperare stransa cu autoritatile centrale si locale, dar si cu cei care au participat la realizarea proiectului companiile de constructii si institutiile financiar-bancare. O data cu finalizarea acestui proiect am sentimentul ca am dezvoltat o legatura durabila intre Premium Porc Group si partenerii implicati. Am incredere ca pe viitor toata lumea va avea de castigat de pe urma acestei relatii, a opinat Lars V. Drescher.

Referindu-se la planurile pentru anii care vor urma, Lars V. Drescher a adaugat: Avem o strategie ambitioasa aceea de a continua dezvoltarea companiei si de a dubla productia Premium Porc Group, pana in 2019. Prezent la inaugurarea FNC-ului de la Sibioara, Carsten L. Pedersen, presedintele Consiliului de Administratie al DCH International a declarat ca dezvoltarea si dublarea productiei companiei Premium Porc Group a devenit prioritara pentru investitorul danez.

Credem cu tarie in viitorul Romaniei si in viitorul dezvoltarii Premium Porc Group in Romania, a spus Carsten L. Pedersen. La inaugurarea Fabricii de Nutreturi Combinate, pe langa reprezentantii celor mai importante banci din Romania, reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate din Judetul Constanta, au participat si primarii comunelor Mihail Kogalniceanu si Fantanele, comune unde opereaza compania Degaro.

Ancuta Daniela Belu, primarul comunei Mihail Kogalniceanu, pe raza administrativa a careia a fost construita Fabrica de Nutreturi Combinate, a tinut sa multumeasca Premium Porc Group pentru investitia realizata la Sibioara. Este o investitie care inseamna sustinerea mediului de afaceri din zona, noi locuri de munca pentru localnici, dar si o contributie importanta la bugetul local prin taxele si impozitele pe care compania le plateste, a opinat Ancuta Daniela Belu. Fiind o zi innorata, primarul comunei Mihail Kogalniceanu le-a transmis reprezentantilor Premium Porc Group ca, in traditia locala, ploaia inseamna belsug si le-a urat cate picaturi de ploaie vor cadea, atatia bani va urez sa faceti la Sibioara.

La randul sau, Gheorghe C. Popescu, primarul comunei Fantanele a tinut sa felicite Premium Porc Group pentru modernizarea si extinderea fermelor din judetul Constanta, cat si pentru inaugurarea FNC-ului. Premium Porc Group opereaza in Romania din 2006 cand a initiat productia de porcine prin achizitia fermei Suintest, din comuna Golesti, judetul Vrancea. In 2008 a achizitionat ferma Consinterfin de pe raza administrativa a comunei Slobozia Ciorasti, Judetul Vrancea, extinzand productia de porcine. In 2008, Premium Porc Group incepe productia de cereale in judetul Vrancea, iar in 2010 incepe productia de furaj la fabrica de nutreturi combinate din judetul Vrancea. In 2011 Premium Porc Group achizitioneaza fermele Fantanele si Sibioara din judetul Constanta, iar in 2013 achizitioneaza ferma Negreni din judetul Olt. In 2014 Premium Porc Group demareaza investitia de dublare a capacitatii sale de productie la fermele din Constanta si construirea FNC-ului la Sibioara. Pe 21 august 2015 este inaugurata FNC Sibioara.

Grupul de companii Premium Porc a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 43 milioane Euro si include urmatoarele sase companii: Degaro SRL, Consinterfin SRL, Premium Porc SRL, Premium Porc Feed SRL, Premium Porc Negreni SRL si Agro Investments Moldova SRL.



Poti fi interesat si de