Procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor de solutionare a deconturilor de TVA a fost inchisa

Procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor de solutionare a deconturilor de TVA a fost inchisa


Comisia Europeana a inchis, in data de 15 iulie, procedura deschisa impotriva Romaniei pentru cercetarea neregulilor in cazul deconturilor de TVA, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) transmis Agerpres.

comisia europeanaComisia Europeana a inchis, in data de 15 iulie, procedura deschisa impotriva Romaniei pentru cercetarea neregulilor in cazul deconturilor de TVA, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) transmis Agerpres.

Va informam ca la data de 15 iulie 2015, Comisia Europeana (CE) a decis inchiderea procedurii de constatare a neindeplinirii obligatiilor cu privire la practica administrativa de a nu solutiona un numar important de deconturi de TVA intr-un termen rezonabil (Cauza2009/4312), se mentioneaza in comunicat.

Presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, sustine ca anuntul Comisiei Europene confirma eforturile depuse in cadrul reformei ANAF in ce priveste intarirea capacitatii administrative.

Insa, vreau sa subliniez un aspect foarte important: acesta este doar un prim pas in atingerea obiectivului nostru de a reduce drastic perioada de rambursare a TVA. Dupa ce am redus termenele medii de solutionare a deconturilor de TVA cu optiune de rambursare de la 180 la circa 60 de zile, urmatorul nostru obiectiv este de a ajunge sa rambursam TVA in maximum 15 zile. Noi suntem pregatiti din punct de vedere administrativ, insa acest lucru poate fi realizat doar cu conditia ca Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi sa modifice cadrul legislativ actual, a precizat Diaconu.

La data de 26 septembrie 2013, Comisia Europeana (CE) a solicitat in mod oficial Romaniei sa isI modifice practicile administrative de rambursare a TVA si respectiv tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat veniturilor provenite din munca ale nerezidentilor.

In ceea ce priveste rambursarea TVA, in comunicatul CE se nota, la data respectiva, ca aproape toate cererile de rambursare a TVA sunt sistematic solutionate cu intarzieri nerezonabile, durand uneori peste 180 de zile.



Poti fi interesat si de