In Giurgiu, lucrarile la piata de gros de peste sunt aproape finalizate

In Giurgiu, lucrarile la piata de gros de peste sunt aproape finalizate


Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca realizarea pietei de gros de peste din municipiu a intrat pe ultima suta de metri, aceasta urmand sa devina operationala chiar din aceasta toamna.

peste pPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca realizarea pietei de gros de peste din municipiu a intrat pe ultima suta de metri, aceasta urmand sa devina operationala chiar din aceasta toamna.

La piata de gros de peste se lucreaza, ar trebui cam pana la sfarsitul lunii acesteia sa fie gata, chiar daca au termen pana la 12 septembrie, sunt in finalizare, mai au foarte putin, suntem pe ultima suta de metri, deja monteaza utilaje, sunt in partea aceasta de final. Se lucreaza si la implementarea sistemului de IT pentru ca vrem un sistem performant de camere care sa permita integrarea in sistemul informatic si transformarea acestei piete de gros de peste ca o bursa de peste, adica sistemul de vanzare sa fie identic ca la o bursa de peste, a detaliat primarul Barbu.

El spune ca vrea ca aceasta piata de gros de peste sa devina operationala pana la inceputul lunii octombrie cand se va organiza la Giurgiu Ziua Recoltei. De asemenea, el si-ar dori ca restaurantele din Bucuresti si din tara sa se aprovizioneze cu peste achizitionat prin aceasta piata, cu tranzactii prin calculator dupa ce vor vedea marfa prin sistemul de camere video.

Vreau sa fie trei-patru camere pe care sa poti sa le orientezi spre marfa, intri intr-o aplicatie intr-un sistem si sa poti sa intri in legatura cu cel care vinde. Cel care vrea sa cumpere sa vada direct din biroul restaurantului respectiv ce peste este la vanzare, iar apoi sa primeasca informatia scrisa privind cantitatea si caracteristicile pestelui aflat la vanzare, daca e pescuit natural sau e din crescatorie, sa cumpere, iar negustorul sa ii puna marfa la pachet cu solzi de gheata si sa o livreze direct cumparatorului, a spus edilul pentru Agerpres.

Proiectul privind realizarea pietei de gros de peste este finantat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007- 2013 si are o valoare de aproximativ sapte milioane de lei. Obiectivele proiectului cu finantare UE sunt cresterea competitivitatii sectorului pescaresc pe termen lung in judetul Giurgiu, monitorizarea pretului pe piata pentru peste si derularea de tranzactii in conditii optime de igiena si conservare.



Poti fi interesat si de