Carne de cal in locul celei de porc intr-un Auchan din Moscova

Carne de cal in locul celei de porc intr-un Auchan din Moscova


Autoritatile sanitare ruse au anuntat marti ca au identificat carne de cal, dar, de asemenea, carne de vita si de pasare in carnea tocata comercializata ca fiind doar pe baza de carne de porc de lantul de distributie francez Auchan la Moscova, relateaza AFP si RIA Novosti.

carne cal0Autoritatile sanitare ruse au anuntat marti ca au identificat carne de cal, dar, de asemenea, carne de vita si de pasare in carnea tocata comercializata ca fiind doar pe baza de carne de porc de lantul de distributie francez Auchan la Moscova, relateaza AFP si RIA Novosti.

Prezenta carnii de cal a fost scoasa la iveala in urma unor analize, anunta intr-un comunicat agentia sanitara rusa Rosselhoznadzor, dupa o serie de controale efectuate saptamana trecuta in magazinele Auchan din Moscova si suburbii, precum si in regiunea Tula, situata la sud de capitala rusa. Autoritatile ruse au acuzat deja lantul de distributie francez de prelungirea artificiala a valabilitatii materiilor prime decarne refrigerata dupa prelucrare, precum si de nerespectarea reglementarilor in tratarea deseurilor alimentare.

La vremea respectiva, autoritatile sanitare ruse constatasera ca distribuitorul utilizase carne de pasare expirata in pizza. Reteaua de distributie franceza Auchan este prezenta din 2002 in Rusia, unde dispune in prezent de 88 de magazine. Contactat de AFP, Auchan nu a dat curs solicitarii.

In 2013, carne de cal a fost descoperita, fara sa fi fost mentionata pe eticheta, in carnatii vanduti in Rusia de catre gigantul de mobila suedez Ikea. Acest incident intervenea la cateva saptamani dupa descoperirea unei vaste afaceri de frauda cu carne de cal in Irlanda si Marea Britanie, caz care a afectat apoi o mare parte din Europa, dar, de asemenea, Asia si Caraibe.

Teste efectuate mai tarziu de Uniunea Europeana, ale caror rezultate au fost date publicitatii de Comisie, au detectatcarne de cal in cel putin 5% din produsele comercializate ca fiind doar pe baza de carne de vita. In aprilie trecut, o retea de trafic ilegal cu carne de cal a fost dezmembrata in Europa intr-o operatiune incheiata cu zeci de arestari in Franta si alte tari.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Autoritatile sanitare ruse au anuntat marti ca au identificatcarnede cal, dar, de asemenea,carnede vita si de pasare in carnea tocata comercializata ca fiind doar pe baza decarnede porc de lantul de distributie francez Auchan la Moscova, relateaza AFP si RIA Novosti.

Prezentacarniide cal a fost scoasa la iveala in urma unor analize, anunta intr-un comunicat agentia sanitara rusa Rosselhoznadzor, dupa o serie de controale efectuate saptamna trecuta in magazinele Auchan din Moscova si suburbii, precum si in regiunea Tula, situata la sud de capitala rusa. Autoritatile ruse au acuzat deja lantul de distributie francez de prelungirea artificiala a valabilitatii materiilor prime decarnerefrigerata dupa prelucrare, precum si de nerespectarea reglementarilor in tratarea deseurilor alimentare.

La vremea respectiva, autoritatile sanitare ruse constatasera ca distribuitorul utilizasecarnede pasare expirata in pizza.
Reteaua de distributie franceza Auchan este prezenta din 2002 in Rusia, unde dispune in prezent de 88 de magazine. Contactat de AFP, Auchan nu a dat curs solicitarii.

In 2013,carnede cal a fost descoperita, fara sa fi fost mentionata pe eticheta, in crnatii vnduti in Rusia de catre gigantul de mobila suedez Ikea. Acest incident intervenea la cteva saptamni dupa descoperirea unei vaste afaceri de frauda cucarnede cal in Irlanda si Marea Britanie, caz care a afectat apoi o mare parte din Europa, dar, de asemenea, Asia si Caraibe.

Teste efectuate mai trziu de Uniunea Europeana, ale caror rezultate au fost date publicitatii de Comisie, au detectatcarnede cal in cel putin 5% din produsele comercializate ca fiind doar pe baza decarnede vita. In aprilie trecut, o retea de trafic ilegal cucarnede cal a fost dezmembrata in Europa intr-o operatiune incheiata cu zeci de arestari in Franta si alte tari.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}



Poti fi interesat si de