Putin a aprobat distrugerea produselor alimentare occidentale sub embargo

Putin a aprobat distrugerea produselor alimentare occidentale sub embargo


Presedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un decret in conformitate cu care produsele agricole aflate sub incidenta embargoului impus de Rusia si interceptate la intrarea in tara urmeaza sa fie distruse incepand cu data de 6 august, relateaza Interfax.

prod alimPresedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un decret in conformitate cu care produsele agricole aflate sub incidenta embargoului impus de Rusia si interceptate la intrarea in tara urmeaza sa fie distruse incepand cu data de 6 august, relateaza Interfax.

Se dispune ca produsele agricole, materia prima si alimentele, interceptate la intrarea pe teritoriul rus, provenind din state care au decis sa impuna sanctiuni economice impotriva unor persoane juridice sau fizice din Federatia Rusa sau care s-au alaturat unei astfel de decizii si al caror import este interzis in Rusia sa fie distruse incepand cu 6 august 2015, mentioneaza decretul prezidential.

Sub incidenta acestui decret nu intra marfurile aduse de persoane fizice pentru uz personal, precum si produsele destinate sa fie transportate in terte tari.

Guvernului rus i-a fost dat ordin sa stabileasca procedura de distrugere a produselor agricole vizate de embargo. Ministerul Agriculturii din Rusia a elaborat deja regulile de distrugere a bunurilor confiscate.

Decizia referitoare la distrugerea produselor sub embargo va fi luata de Serviciul federal vamal, Serviciul Federal de SupraveghereVeterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) si Serviciul federal pentru protectia consumatorului (Rospotrebnadzor).

Documentul prevede cum sa fie eliminate grasimile, branzeturile, legumele si fructele, a anuntat anterior ministrul rus adjunct al agriculturii, Evgheni Gromako. La ora actuala, a ramas nerezolvata o singura problema si anume modalitatea de eliminare a anumitor produse care ar putea dauna mediului, cum ar fi produsele din carne.

Ideea de distrugere a produselor agricole sub embargo interceptate la granita ii apartine ministrului agriculturii, Aleksandr Tkacev, o initiativa ce a fost sprijinita de presedintele rus.

Moscova a decretat in august 2014 un embargou la majoritatea produselor alimentare ce provin din tari care sanctioneaza Rusia pentru rolul sau in criza ucraineana, in principal state membre ale UE si SUA. In prezent, produsele, care intra sub incidenta embargoului, trebuie sa fie returnate expeditorilor.



Poti fi interesat si de