Procedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri, aprobata

Procedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri, aprobata


Procedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri in agricultura a fost aprobata, a anuntat, joi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta (MADR).

logo madrProcedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri in agricultura a fost aprobata, a anuntat, joi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta (MADR).

Potrivit unui comunicat al institutiei, Ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare si control, precum si formularistica necesara aplicarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei - Partea I nr. 524/14.07.2015 si in Monitorul Oficial al Romaniei - Partea I nr. 524 bis/14.07.2015.

MADR reaminteste ca rata accizei reduse la motorina utilizata de fermieri in agricultura reprezinta echivalentul in lei a cuantumului de 21 euro/1000 litri, iar diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

"Subventionarea accizei pentru motorina utilizata in agricultura reprezinta o prioritate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in vederea reducerii costurilor de productie", se mentioneaza in comunicat. (sursa: AGERPRES)



Poti fi interesat si de