Producatorul Ghitta SRL vizeaza cresterea exporturilor cu 10% in 2015

Producatorul Ghitta SRL vizeaza cresterea exporturilor cu 10% in 2015


Tribunalul Maramures a confirmat planul de reorganizare a societatii Ghitta SRL, intocmit si depus de catre administratorul judiciar CITR SPRL. Prin acest plan se urmareste cresterea profitabilitatii societatii, restructurarea datoriilor sale si achitarea acestora intr-o proportie cat mai mare, pentru a putea reintegra sanatos societatea in circuitul economic.

8Tribunalul Maramures a confirmat planul de reorganizare a societatii Ghitta SRL, intocmit si depus de catre administratorul judiciar CITR SPRL. Prin acest plan se urmareste cresterea profitabilitatii societatii, restructurarea datoriilor sale si achitarea acestora intr-o proportie cat mai mare, pentru a putea reintegra sanatos societatea in circuitul economic.

Cu o traditie de aproape 25 de ani in industria alimentara, societatea Ghitta SRL se axeaza in prezent pe productia, prelucrarea si conservarea carnii si a derivatelor din carne. Fabrica face astazi aproximativ 200 de tipuri de produse din carne, ajungand pe locul 5 in regiune si in top 50 al companiilor de profil, la nivel national. Aproape 40% din vanzari sunt destinate pietei internationale, Ghitta urmarind e crestere a exporturilor si in anul 2015 cu aproximativ 10%.

Dupa intrarea sa in insolventa, societatea si-a consolidat si rentabilizat activitatea prin implementarea unor masuri de redresare specifice: o restructurare a managementului companiei si o reducere a cheltuielilor excedentare. Astfel, in perioada de observatie in procedura de insolventa, societatea a putut implementa o strategie de extindere pe pietele internationale si externalizarea a unor servicii pentru rentabilizarea afacerii. S-a realizat in acest fel o restructurare financiara sanatoasa si s-au obtinut rezultate pozitive, crescand nivelul de recuperare a creantelor in pofida dificultatilor macroeconomice. declara Peter Dorner, asociat coordonator al filialei din Cluj a CITR.

Confirmarea planului de reorganizare a societatii inseamna pentru economia regionala mentinerea a peste 200 locuri de munca si a unui important contribuabil la bugetul de stat si la bugetele locale. Aproape 80% din materia prima procesata de Ghitta SRL provine de pe piata din Romania, iar implementarea planului de reorganizare presupune si mentinerea contractelor pe care Ghitta le are cu numeroase crescatorii de animale din zona Maramures. Societatea Ghitta SRL promoveaza brandul de tara, printr-o gama diversificata de produse cu specific romanesc, in tari din Uniunea Europeana ca Italia, Belgia, Franta si Marea Britanie, prin reteaua de magazine Ghitta.



Poti fi interesat si de