Lactag intra pe piata AeRO si vrea 68 mil. euro cifra de afaceri pana in 2019

Lactag intra pe piata AeRO si vrea 68 mil. euro cifra de afaceri pana in 2019


Producatorul de lactate si mezeluri Lactag Costesti (LACT) a debutat, marti, pe piata AeRO, dupa transferul de pe Rasdaq, compania anticipnd o crestere a cifrei de afaceri pna la 68 milioane de euro in anul 2019, in special pe fondul infiintarii unor noi magazine proprii la nivelul tarii.

mezeluriProducatorul de lactate si mezeluri Lactag Costesti (LACT) a debutat, marti, pe piata AeRO, dupa transferul de pe Rasdaq, compania anticipnd o crestere a cifrei de afaceri pna la 68 milioane de euro in anul 2019, in special pe fondul infiintarii unor noi magazine proprii la nivelul tarii.


"In perioada urmatoare, intentionam sa majoram capacitatea de productie a ambelor fabrici, de lactate si de carne, si sa extindem reteaua de magazine proprii de la 33 de unitati, cate sunt la ora actuala, la 80 pana la sfarsitul anului 2016. In Bucuresti dorim sa deschidem trei magazine proprii pna la finalul acestui an. Rezultatul extinderii ar trebui sa fie majorarea cifrei de afaceri a companiei la 68 milioane de euro pana in 2019, de la 16 milioane de euro in 2014. In ceea ce priveste investitiile prognozate, acestea vor avea ca urmare sporirea capacitatilor de productie pentru cele doua fabrici, cresterea gradului de automatizare a proceselor de productie si cresterea eficientei economice a produselor obtinute. De asemenea, vom extinde gama de produse, astfel inct sa putem raspunde solicitarilor pietelor de desfacere", a declarat Adriean Asan, directorul general al companie.

Pentru urmatoare perioada de timp, compania intentioneaza sa deschida zece depozite Cash@Carry in centre logistice de frig din marile orase, respectiv patru in Bucuresti, si cate unul in Craiova, Pitesti, Brasov, Tg. Jiu, Ploiesti si Constanta.

"Ca obiective pe termen scurt, preconizam acoperirea integrala a teritoriului national cu ajutorul distribuitorilor regionali, pana la finalul anului 2015. In acest moment, compania are 530 de angajati, atat in procesul de productie cat si in zona de comert. Salariul mediu brut in zona de productie este de 1.300 de lei. Efectul reducerii TVA la carne s-a concretizat, in cazul companiei noastre, intr-o scadere a pretului de vanzare a produselor cu 12,01 la suta", a mai spus Adriean Asan, citat de Agerpres.

Compania Lactag opereaza trei linii de business: procesarea laptelui, productia de preparate din carne si comercializarea prin magazine proprii. Compania are o traditie de peste 50 de ani si detine una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a laptelui din sudul Romaniei, iar din 2013 a intrat si pe piata de mezeluri si carne proaspata, prin achizitionarea unei fabrici moderne de prelucrare a carnii. Prin reteaua de magazine proprii, Lactag este prezenta in cele mai importante orase din Oltenia, Muntenia si Bucuresti.

Casa de brokeraj BT Securities este Consultantul Autorizat care a asistat Lactag in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni dupa listare. Transferul de pe Rasdaq pe AeRO ofera societatilor un nou inceput in arena pietei de capital, intr-un cadru legal clar si legitim, conform standardelor europene.



Poti fi interesat si de