Un vas cu oi din Romania blocat in Iordania, dupa ce 40% din animale au murit

Un vas cu oi din Romania blocat in Iordania, dupa ce 40% din animale au murit


Ministerul Agriculturii din Iordania a trimis inapoi, miercuri, un vas care transporta 13.000 de oi provenite din Romania, dupa ce s-a descoperit ca 40% dintre animale au murit, a declarat un oficial iordanian, informeaza publicatia The Jordan Times.

ovineMinisterul Agriculturii din Iordania a trimis inapoi, miercuri, un vas care transporta 13.000 de oi provenite din Romania, dupa ce s-a descoperit ca 40% dintre animale au murit, a declarat un oficial iordanian, informeaza publicatia The Jordan Times.
In cursul inspectiilor derulate inainte de a se permite intrarea vasului in Iordania, inspectorii veterinari au descoperit ca 5.200 de oi au murit, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii din Iordania, Nimer Haddadin.

'Inspectorii au luat probe de la animalele moarte si au descoperit ca acestea nu au murit din cauza vreunei boli, ci pentru ca firma de transport nu a asigurat hrana si apa pentru animale', a precizat Nimer Haddadin. Acesta a adaugat ca oile au fost importate de un trader local, iar animalele nu au primit hrana si apa timp de opt zile.'Transportului i-a fost refuzata intrarea. Am cerut ca vasul sa faca cale intoarsa si sa rezolve problema animalelor moarte inainte de a permite celor sanatoase sa intre in Iordania', a mai spus purtatorul de cuvant.Iordania importa vite si oi in principal din Australia, urmata de Romania si Sudan.

In luna aprilie a acestui an, MinisterulAgriculturii din Iordania a ridicat un embargou de opt luni la importul de animale vii din Romania, dupa descoperirea unor cazuri de boala a limbii albastre. Decizia de ridicare a embargoului a fost luata dupa ce o delegatie a Ministerului Agriculturii din Iordania a efectuat o vizita in Romania si a inspectat conditiile de sanatate ale animalelor, iar Romania a fost declarata libera de boala limbii albastre.



Poti fi interesat si de