Retelele Kaufland, Lidl si Mega Image, sanctionate de ANPC

Retelele Kaufland, Lidl si Mega Image, sanctionate de ANPC


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a sanctionat 160 de magazine detinute de lanturile de retail Kaufland, Lidl si Mega Image pentru nereguli de la prevederile legale in ceea ce priveste protectia consumatorilor, se arata in raportul prezentat miercuri in Guvern de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

mega storeAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a sanctionat 160 de magazine detinute de lanturile de retail Kaufland, Lidl si Mega Image pentru nereguli de la prevederile legale in ceea ce priveste protectia consumatorilor, se arata in raportul prezentat miercuri in Guvern de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Au fost controlate 216 puncte de lucru (Kaufland - 86, Lidl - 127, Mega Image - 3) constatandu-se abateri la un numar de 160 (74%) (Kaufland - 68, Lidl - 89, Mega Image - 3) de la prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorilor, in timp ce la 41 de unitati controlul nu s-a finalizat. S-a dispus masura de oprire temporara de la comercializare pana la intrarea in legalitate a unor produse in valoare de peste 111.320 lei si s-au aplicat 239 sanctiuni contraventionale constand in 40 avertismente si 199 de amenzi contraventionale, insumand 855.500 lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor", se mentioneaza in raport.

Inspectorii ANPC au depistat o serie de abateri care vizau utilizarea unor expresii precum "pret de discounter garantat", "ieftin", "mai ieftin", fiind indusa ideea unei vanzari cu pret redus, astfel creand-se consumatorului ideea unui avantaj specific al pretului cu discount (fara insa a afisa pretul actual de vanzare).

Alte nereguli au vizat lipsa afisarii preturilor, lipsa traducerii in limba romana a elementelor de identificare si caracterizare, etichetare neconforma cu prevederile legale in vigoare si nerespectarea conditiilor de depozitare si expunere in cazul in care producatorul impune astfel de conditii.



Poti fi interesat si de