Statiile de epurare nefunctionale, readuse la viata de Aqua D&P Technologies

Statiile de epurare nefunctionale, readuse la viata de Aqua D&P Technologies


Foarte multi proprietari de afaceri din industria alimentara, crescatori de animale, dar nu numai, au probleme legate de statiile de epurare nefunctionale.

baltaFoarte multi proprietari de afaceri din industria alimentara, crescatori de animale, dar nu numai, au probleme legate de statiile de epurare nefunctionale.
De altfel, in toate segmentele industriale din Romania exista aproximativ 90% statii de epurare care nu sunt performante. O parte dintre acestea sunt statii vechi, construite inainte de 1989, care datorita conceptiei acestora, nu pot sa intruneasca parametri de deversare impusi de catre normativele in vigoare ( NTPA 001 sau NTPA 002), insa cele mai multe sunt construite in ultimii 10-12 ani pe diverse programe europene sau locale, dar care nu au atins niciodata parametrii ceruti de legislatie.

La aceasta situatie s-a ajuns din cauza numarului mare de experti in epurare care au aparut dupa anul 2000. Acestia au oferit consultanta precara, solutii cu tehnologii si echipamente neconforme, iar beneficiarii au ramas cu statii de epurare ineficiente.

O functionare defectuoasa/ineficienta se datoreaza in primul rand subdimensionarii si lipsei elementelor de automatizare, apoi include consumuri mari de energie si de chimicale, o biologie instabila , opriri frecvente. Toate acestea genereaza pentru beneficiari cheltuieli care nu sunt de neglijat si care in final se regasesc in valoarea finala a produsului. Totodata, mediul inconjurator este bombardat zilnic cu miliarde de litri de apa uzata care il afecteaza ireversibil. Pentru toate aceste probleme exista totusi solutii, afirma Paul Chezan, director de vanzari la Aqua D&P Technologies.

Societatea clujeana este unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente de protectia mediului din Romania si din Europa Centrala si de Est. Portofoliul companiei include 54 de statii de epurare livrate la cheie la beneficiari precum Carniprod, Campofrio, grupul Sergiana, Agrisol, Ocean Fish, Marex, grupul de firme Caruz, Vascar, Kosarom, Bovagro, Carmaflora, Vanbet, Friesland Campina, Prio Foods, Fraher, Cris Sib Lacto, Sanlacta, Bunge, Albalact, Expur, Avicola Buzau, Avicola Slobozia, Sam Dor Divers, Avicola Focsani, Your Friend, Agrana sau Frigorifer. De asemenea, au fost aduse in parametri de functionare peste 20 de statii de epurare, furnizate de alte companii.

flotatie

In ultimii ani, a fost consemnata o crestere exponentiala a cererii pentru repararea statiilor de epurare nefunctionale sau neperformante. Cand sunt solicitati, specialistii Aqua D&P Technologies se deplaseaza la beneficiar, analizeaza situatia si ofera solutia tehnica. Partea mai putin frumoasa este ca aproape niciodata solutia nu este simpla, adica sa apesi doua butoane, sa instalezi o pompa mai mare si ai rezolvat problema, solutia este mult mai complexa de atat. Mai sunt si situatii in care nu se poate face nimic, dar intotdeauna garantam pentru solutia pe care o oferim, afirma Paul Chezan.

Acesta spune ca in general se incearca utilizarea a cat mai multe dintre echipamentele si constructiile existente pentru a fi pastrate costurile investitiei la un nivel cat mai mic. In functie de proportiile lucrarii, modernizarea unei statii de epurare dureaza de la 2 la 16 saptamani de la contractare.

Solutiile difera de la beneficiar la beneficiar in functie de specificul activitatii si de cerintele NTPA. Acestea vizeaza redimensionarea si modificarea destinatiei bazinelor, furnizarea echipamentelor care lipsesc, corectarea proceselor fizico-chimice si biologice, precum si adaosul de biopreparate (www.microcat.ro).

Fiecare instalatie pusa la dispozitia clientilor este, practic, un prototip, o solutie individuala, adaptata nevoilor acestora. Atunci cand ai in spate o echipa cu o vasta experienta in cercetare, proiectare si executie nu este greu sa realizezi aceste lucruri. Doar un amanunt: din echipa Aqua D&P Technologies fac parte doi cercetatori, care in urma cu mai mult de un deceniu realizau prima instalatie moderna de epurare a apelor uzate din zootehnie din Romania, la firma Marex, unde a fost implemetat un concept nou pe plan mondial in acest domeniu. Nu sunt insa singurele avantaje de care beneficiaza clientii firmei din Cluj. Toate echipamentele si instalatiile furnizate de Aqua D&P Technologies provin de la firme renumite din afara, fiind confectionate din materiale durabile, robuste. Montajul instalatiei este realizat din otel inoxidabil, ceea ce confera pe langa un design deosebit si o buna rezistenta la diversi agenti corosivi din apa.

Pe lista furnizorilor cu care lucreaza firma clujeana se numara companii de top din strainatate cum ar fi Schneider Electric (automatizare si control), Hach Lange, Endress + Hauser (monitorizare parametri), Landustrie (pompe), Redox Water Technologie, Nordic Water (filtrare si transport), Pieralisi si Teknofanghi (deshidratare namol), Inciner8 (incineratoare), Biosience (biopreparate) in timp ce panoul de automatizare, softul si SCADA (n.red. prescurtarea pentru monitorizare, control si achizitii de date) sunt de conceptie proprie.
Indiferent ca aveti o statie de epurare nefunctionala sau doriti constructia unei statii noi, puteti conta pe specialistii Aqua D&P!

OFERTA Aqua D&P Technologies

- Proiectare si constructie statii de epurare la cheie
- Incineratoare de la 50 kg la 10 tone
- Site si gratare
- Filtre cu autocuratire
- Instalatii de tratare si potabilizare
- Pompe submersibile si cu instalare uscata
- Decantoare centrifugale si Separatoare verticale
- Snecuri si sisteme de transport cu surub
- Mixere apa uzata
- Aeratori si sisteme de aerare
- Arzatoare industriale
- Instalatii de flotatie cu aer dizolvat
- Instalatii pentru ingrosarea si deshidratarea namolului
- Bazine/Tancuri GLS din otel emailat
- Servicii de punere in functiune si instruire personal
- Instalatii de automatizare
- Prese pentru pene si viscere


MICROCAT - Un brand al Aqua D&P Technologies
(www.microcat.ro)

Utilizarea preparatelor microbiologice poate fi de multe ori o solutie pentru cresterea performantelor statiilor de epurare si atingerea parametrilor de devarsare. Gama Microcat are 71 de preparate pentru diferitele probleme care apar in statiile de epurare. Biopreparatele sunt utilizate pentru degradarea uleiurilor si grasimilor, reducerea CBO5 si CCOCr, nitrificare si denitrificare, prevenirea spumarii, formarea namolului activ, imbunatatirea sedimentarii, reducerea volumului de namol si intretinerea sistemelor de curgere.

Un numar mare de beneficiari utilizeaza Microcat si au rezolvat astfel problemele din statia de epurare. In plus fata de aceste utilizari exista si preparate pentru zootehnie, ele ajuta la lichefierea dejectiilor si prevenirea colmatarii canalelor, dar si la reducerea emisiilor nocive din adaposturi (amoniac, mercaptani etc). Utilizarea Microcat in fermele de animale sporeste bunastarea animalelor si creste performantele economice. Un inginer Microcat va sta la dispozitie pentru consultanta gratuita!



Poti fi interesat si de