500 tone de mici s-au vandut de Paste


Perioada premergatoare sarbatorilor pascale a fost marcata de o crestere semnificativa a vanzarilor si a consumului de carne si preparate de sezon din carne, conform datelor furnizate de catre membrii Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

productiePerioada premergatoare sarbatorilor pascale a fost marcata de o crestere semnificativa a vanzarilor si a consumului de carne si preparate de sezon din carne, conform datelor furnizate de catre membrii Asociatiei Romane a Carnii (ARC).
Cea mai mare crestere a vanzarilor din Saptamana Mare (6-11 aprilie 2015) a fost semnalata ARC de catre crescatorii de ovine, care au raportat comercializarea a aproximativ 3,5 milioane de miei in toata tara. Pentru comparatie, anul trecut, numarul mieilor vanduti s-a cifrat la 2,5-3 milioane de capete.

Este dificil de stabilit numarul exact al mieilor vanduti in perioada premergatoare Pastelui din cauza ca foarte multi crescatori au comercializat direct catre consumator. Anul acesta am avut o situatie speciala in care apreciem ca circa 2.500 de miei au fost comandati prin intermediul unui singur site de anunturi. Pe baza cifrelor estimate de membrii ARC, putem, insa, sa avem o imagine generala a consumului de carne de Pasti si sa observam ca, in raport cu anul trecut, a existat o cerere mai mare in piata, o cerere satisfacuta de producatorii romani, a declarat Vladimir Manastireanu, Director Executiv al Asociatiei Romane a Carnii.

Membrii ARC estimeaza ca in Saptamana Mare, in Romania s-au comercializat 450-500 de tone de mici, 200-300 de tone de produse uscate de sezon (babic, ghiudem, carnati de Plescoi, etc) si s-au sacrificat si vandut 96.000 de porci, cu 20.000 de capete mai mult decat in perioada similara a anului trecut.



Poti fi interesat si de