Oferta mare de oua a redus preturile la producatori

Oferta mare de oua a redus preturile la producatori


Vanzarile de oua in perioada Sarbatorilor de Paste sunt mai mari cu circa 50% fata de o luna normala, sustine Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

vanbVanzarile de oua in perioada Sarbatorilor de Paste sunt mai mari cu circa 50% fata de o luna normala, sustine Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).
In acest an, din cauza ofertei mari de pe piata, preturile la poarta fermei s-au redus cu pana la 20% intr-o singura luna, iar producatorii au ajuns sa aiba oua in stoc. Preturile la oua s-au redus de la 1 martie pana in prezent cu 18-20% la poarta fermei, daca mai adaugam si reducerea de TVA cu 15% este fantastic. Ar trebui insa ca aceste reduceri sa se reflecte si in piata intr-un pret foarte bun, a declarat Ilie Van, presedintele UCPR.

In prezent, pretul la poarta fermei este de 0,24-0,25 lei/ou, comparativ cu 0,3 lei/ou, la 1 martie, un nivel care este chiar mai mic, comparativ cu cel din perioada sarbatorilor de Paste de anul trecut. In perioada Pastelui, consumul de oua se ridica la aproximativ 180 milioane de bucati.



Poti fi interesat si de