Cris-Tim inregistreaza vanzari cu 30 % mai mari

Cris-Tim inregistreaza vanzari cu 30 % mai mari


Intensificarea controalelor ANAF din ultima vreme a oferit producatorilor si procesatorilor de carne o prima impresie a ceea ce inseamna lupta cu evaziunea fiscala in Romania. Radu Timis, presedintele Grupului de firme Cris-Tim declara ca vanzarile au crescut cu 30% in ultima luna ca urmare a efectelor produse in piata de inspectorii ANAF.

timisIntensificarea controalelor ANAF din ultima vreme a oferit producatorilor si procesatorilor de carne o prima impresie a ceea ce inseamna lupta cu evaziunea fiscala in Romania. Radu Timis, presedintele Grupului de firme Cris-Tim declara ca vanzarile au crescut cu 30% in ultima luna ca urmare a efectelor produse in piata de inspectorii ANAF.
In aceasta perioada foarte multe magazine s-au abtinut sa mai vanda marfa la negru, comerciantii fiind nevoiti sa vanda la pretul pietei. Cand cumperi materia prima si nu mai furi TVA-ul, nu iti mai permiti sa pui preturi de dumping. Piata incepe sa se curete, astfel companiile care lucreaza corect incep sa inregistreze rezultate bune. Astept acest moment de vreo 20 de ani. De 20 de ani spunem ca este competitie neloiala, ca noi cei corecti, platim taxe si impozite la bugetul statului si nimeni nu ne protejeaza" mai spune Radu Timis.

De luna trecuta, inspectorii au dreptul sa sigileze pe loc un punct de lucru unde nu se dau bonuri fiscale. Din peste 1200 de controale fiscul spune ca a suspendat doar 280 de magazine, buticuri, restaurante de lux sau cafenele. Seful Fiscului sustine ca datorita controalelor, conformarea voluntara a crescut cu 20%, iar numarul de case de marcat cu 25%. Gelu Diaconu spune ca vrea de asemenea sa fiscalizeze si bacsisul care in momentul de fata nu este prevazut in codul fiscal.

Cresterea vanzarilor pentru Cris-Tim ca urmare a masurile intreprinse in piata de ANAF l-au determinat pe Radu Timis sa modifice bugetul destinat pentru investitii in anul 2015. Daca initial bugetase investitii de 5 milioane de euro, rezultatele din primul trimestru l-au determinat sa mareasca suma alocata la 8 milioane de euro, bani ce vor fi investiti intr-o crama, o fabrica pentru preparate ready meal, o fabrica de inghetata, dar si pentru marirea capacitatii de productie a fabricilor de lapte si mezeluri pe care le detine.

Grupul Cris-Tim, compus din ?apte firme cu activitati in principal in productia, distributia ?i vnzarea preparatelor din carne, a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri estimata la nivelul grupului de aproximativ 90 milioane de euro, in cre?tere cu 15% fata de 2013, potrivit rezultatelor comunicate de companie. Totodata, grupul Cris-Tim a inregistrat o rata a profitului operational (EBITDA) de 10%, in cre?tere fata de anul precedent. Linia de mezeluri a grupului - reprezentata de cele doua companii: Recuno?tinta Prodcom Impex SRL ?i Cristim 2 Prodcom SRL - a inregistrat rezultate cu 20% mai mari fata de 2013.

2014 a fost anul investitiilor sustinute in tehnologie si siguranta alimentara, astfel peste 8 milioane de euro au fost alocate achizitiei de echipamente de ultima generatie si liniilor de ambalare si procesare a carnii.Investitiile au fost directionate, de asemenea, si catre divizia de productie si procesare a laptelui, care in acest moment a ajuns sa proceseze o cantitate de 12.000 litri de lapte pe zi, obiectivul de productie pentru urmatorii ani fiind de 16.000 litri de lapte pe zi.



Poti fi interesat si de