Peste 100 de fermieri au protestat joi la Cluj

Peste 100 de fermieri au protestat joi la Cluj


Peste 100 de crescatori de vaci si de oi au protestat, joi, in fata Prefecturii Cluj, pentru faptul ca nu au primit din februarie subventiile pentru animale.

milutaprotestPeste 100 de crescatori de vaci si de oi au protestat, joi, in fata Prefecturii Cluj, pentru faptul ca nu au primit din februarie subventiile pentru animale.
Unul dintre acestia a adus cu sine un berbec, pe nume Daniel, despre care a afirmat ca a venit la protest "pentru a-si cere drepturile". Printre altele, ei au purtat pancarte cu mesaje vizandu-i pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si seful APIA Cluj, Adrian Zaharia. Daniel Constantin si protejatul sau, Adrian Zaharia - groparii agriculturii, Fermieri in Romania, nu capsunari in Spania, Respect pentru fermieri, Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati - se putea citi pe cateva dintre pancartele protestatarilor. De asemenea, protestatarii au adus sticle cu lapte, spunand ca, decat sa-l vanda la pret mic procesatorilor, mai bine il dau gratis la populatie.

Protestul este fata de neacordarea subventiilor, trebuia in februarie sa luam banii, dar nu am primit. Este un prim semnal, iar dupa sarbatorile de Paste, daca nu se rezolva problemele, va urma un protest amplu la Bucuresti. Subventia pe cap de vaca este de 490 de lei si 118 lei pe tona de lapte, a declarat presedintele Asociatiei crescatorilor de vaci de lapte din judetul Cluj, Stelian Podar.

Unul dintre fermierii protestatari, Miluta Irimies, a spus ca are 600 de oi si 40 de vaci si a adus cu el, la protest, un berbec. Am venit la protest din cauza neajunsurilor, a escrocheriilor, a faptului ca guvernantii isi bat joc de noi. Am venit cu berbecul, pe care il cheama Daniel, nu si Constantin, pentru ca nu m-a lasat sa vin singur, a vrut sa vina sa isi ceara drepturile. Am avut subventie 38 de lei pe cap de oaie, acum s-a redus la 28 de lei. De ce, sa le ajunga lor? Din februarie trebuia sa primim banii de subventii, dar inca nu au intrat, a spus Miluta Irimies. O delegatie a protestatarilor a depus un memoriu la Prefectura Cluj si a discutat cu prefectul Gheorghe Vuscan.



Poti fi interesat si de