Agricover a imprumutat 10 mil.euro de la IIB pentru creditarea fermierilor

Agricover a imprumutat 10 mil.euro de la IIB pentru creditarea fermierilor


Agricover Credit IFN a obtinut un credit de 10 milioane de euro, pe o perioada de sapte ani, cea mai mare obtinuta pana in prezent, de la International Investment Bank, pentru finantarea fermierilor, a anuntat directorul general al Agricover, Robert Rekkers.

rekkers1bunaAgricover Credit IFN a obtinut un credit de 10 milioane de euro, pe o perioada de sapte ani, cea mai mare obtinuta pana in prezent, de la International Investment Bank, pentru finantarea fermierilor, a anuntat directorul general al Agricover, Robert Rekkers.
"Vom sprijini, astfel, fermierii mici si mijlocii si vom face accesibila finantarea necesara cresterii productivitatii si generarii de plus valoare, atat pentru afacerilor lor, cat si pentru domeniul agricol din Romania", a precizat Rekkers.

El nu a dat detalii referitoare la conditiile de creditare, precizand ca fiecare client va obtine finantarea solicitata pe baza unui scoring care tine cont in principal de soliditatea afacerii.

Oficialul Agricover a mai spus ca, la finalul primului trimestru al acestui an, compania a ajuns la o expunere de aproximativ 600 de milioane de lei pe clientii fermieri, iar aceasta urmeaza sa creasca cu 15% pana la finalul acestui an. Din finantarile acordate, 70-75% merg catre finantarea capitalului de lucru, pe perioade scurte, dar institutia intentioneaza sa extinda aceasta perioada pana la doi ani, a mai spus Rekkers.

In ce priveste finantarea sectorului de crestere a porcilor, plasamentele previzionate pentru acest an se ridica la 50-60 milioane de lei, maximum, a precizat oficialul Agricover, care a adaugat ca sectorul va fi sustinut in continuare, la fel ca si cresterea vacilor de lapte, in ciuda contextului de piata dificil.

Incepand din acest an, Agricover vrea sa se implice in finantarea proiectelor cu fonduri europene, avand in vedere ca Programul National pentru Dezvoltarea Agriculturii 2014 - 2020 permite si implicarea IFN-urilor, nu doar a bancilor in finantarea unor astfel de proiecte.

International Investment Bank (IIB) are, in prezent, o expunere de doar sase milioane de euro pe Romania, dar intentioneaza sa creasca aceasta expunere, primul pas fiind acordarea finantarii de 10 milioane de auro catre Agricover, a declarat, pentru AGERPRES, vicepresedintele Consiliului bancii, responsabil de creditare si investitii, Vladimir Liventsev. "Creditul acordat Agricover Credit face parte din strategia noastra pe termen lung de furnizare a unor solutii de dezvoltare adaptate nevoilor specifice ale statelor membre. IIB urmareste sa continue extinderea operatiunilor sale si sa promoveze dezvoltarea economica a Romaniei", a explicat Liventsev.

IIB a fost infiintata in 1970 si are noua membri: Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Mongolia, Vietnam si Cuba.



Poti fi interesat si de