Amenzi de peste 50.000 lei pentru comerciantii de carne de pasare

Amenzi de peste 50.000 lei pentru comerciantii de carne de pasare


Lucratorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Galati au aplicat amenzi de peste 50.000 lei si au scos de pe piata aproape 150 de kg de carne de pasare, in urma unor controale derulate pe parcursul lunii martie, la mai multi agenti economici, a anuntat comisarul sef adjunct al CJPC, Carmen Tudor.

carne-pasarebunaLucratorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Galati au aplicat amenzi de peste 50.000 lei si au scos de pe piata aproape 150 de kg de carne de pasare, in urma unor controale derulate pe parcursul lunii martie, la mai multi agenti economici, a anuntat comisarul sef adjunct al CJPC, Carmen Tudor.
Potrivit acesteia, au fost verificati 18 operatori economici, la toti acestia constatandu-se abateri. Astfel, la un agent economic din mediul rural a fost descoperita la comercializare cantitatea de 3,5 kilograme carne de pui tocata congelata expirata inca din 28 ianuarie. Mai mult, toti operatorii economici verificati aveau la comercializare carne de pasare congelata, care era achizitionata vrac si era depozitata in vitrinele frigorifice de congelare fara a fi insotite de elemente de identificare si caracterizare din care sa reiasa denumirea producatorului, termen de valabilitate, conditii de depozitare.

In plus, la aproximativ 20% dintre produsele comercializate vrac s-au constatat modificari ale aspectului, culorii - arsuri de congelare -, datorate modului inadecvat de depozitare pentru ca aveau ambalaje rupte.

Totodata, doi dintre operatorii economici verificati nu aveau afisate preturile la loc vizibil pentru consumatori, iar la alti doi operatori economici verificati s-a constatat ca aveau cantarele asezate, astfel incat consumatorii nu puteau vedea indicatiile acestora la achizitionarea produselor in vrac. In urma celor constate, au fost oprite definitiv de la comercializare 148,4 kilograme produse in valoare totala de 1.144 lei si au fost aplicate 18 amenzi contraventionale in valoare totala de 50.600 lei.



Poti fi interesat si de