Dosare penale pentru braconaj piscicol la Galati

Dosare penale pentru braconaj piscicol la Galati


Trei barbati din judetele Galati si Braila s-au ales cu dosare penale, dupa ce au fost depistati de politisti in timp ce pescuiau fara autorizatie in perioada de prohibitie, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetean (IPJ) Galati, comisar Cristina Tatulici.

pestebTrei barbati din judetele Galati si Braila s-au ales cu dosare penale, dupa ce au fost depistati de politisti in timp ce pescuiau fara autorizatie in perioada de prohibitie, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetean (IPJ) Galati, comisar Cristina Tatulici.
Potrivit acesteia, politistii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati s-au deplasat cu o ambarcatiune pe raul Siret, ocazie cu care au identificat un barbat de 40 ani, din comuna Vadeni, judetul Braila, si un altul de 70 ani, din comuna Branistea, judetul Galati, aflati intr-o ambarcatiune neinregistrata tip lotca, in timp ce pescuiau cu o unealta de pescuit asimilata pescuitului comercial, tip semiava, cu lungimea de 30 metri, inaltimea de trei metri, cu ochiul plasei de 40 milimetri.Cele doua persoane depistate nu au putut prezenta documentele necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial.

De asemenea, pe malul stang al raului Siret a fost identificat un barbat de 45 ani, cu domiciliul in comuna Cavadinesti, judetul Galati, in timp ce pescuia cu doua unelte de pescuit asimilate pescuitului comercial, tip napatca, ambele cu diametrul de doi metri si ochiul plasei de 10 mm. Nici aceasta persoana depistata nu a putut prezenta documente necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial.

In cele trei cazuri s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit in perioada de prohibitie si detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Uneltele de pescuit, ambarcatiunea, motorul ambarcatiunii si rezervorul acestuia au fost ridicate in vederea confiscarii.



Poti fi interesat si de