Transport ilegal de carne de miel in Capitala


O autoutilitara care transporta carcase de miel nemarcate sanitar veterinar si care nu erau insotite de documente care sa faca dovada trasabilitatii carnii a fost oprita in trafic, in dimineata zilei de 23 martie, de catre reprezentantii Politiei sectorului 5 din Bucuresti, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

oi carcasabO autoutilitara care transporta carcase de miel nemarcate sanitar veterinar si care nu erau insotite de documente care sa faca dovada trasabilitatii carnii a fost oprita in trafic, in dimineata zilei de 23 martie, de catre reprezentantii Politiei sectorului 5 din Bucuresti, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
Politistii au identificat nereguli si in ce priveste inmatricularea autoutilitarei. Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti au dat curs solicitarii organelor de Politie si au constatat faptul ca autoutilitara respectiva transporta o cantitate de 2.430 de kg de carcasa de miel.

Carcasele transportate in aceasta autoutilitara nu erau marcate sanitar veterinar si nu erau insotite de documente care sa faca dovada trasabilitatii si a faptului ca provin in urma sacrificarii mieilor intr-un abator autorizat sanitar veterinar.

Aceste carcase de miel puteau constitui un potential pericol pentru sanatatea publica, intreaga cantitate a fost confiscata, pusa sub sechestru, urmand a fi neutralizata prin incinerare.

Controalele ANSVSA vor fi intensificate in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale.ANSVSA recomanda cetatenilor sa achizitioneze produse alimentare numai din spatii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor alimente sigure, care au fost verificate de personal de specialitate.

Consumatorii pot sesiza orice nereguli din domeniul sigurantei alimentelor la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, sau la numarul de telefon 0800 826 787, care functioneaza in regim de permanenta si este apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.



Poti fi interesat si de