Exercitiu national de prevenire a aparitiei bolii limbii albastre

Exercitiu national de prevenire a aparitiei bolii limbii albastre


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, impreuna cu DSVSA Dambovita, organizeaza in perioada 26-27 martie 2015, in municipiul Targoviste, un exercitiu national de simulare tactica pentru boala Bluetongue (boala limbii albastre), potrivit unui comunicat al ANSVSA. La exercitiu vor participa personalul administratiei veterinare de la nivel central si local implicat in controlul bolii, precum si Grupul National de Experti pentru Bluetongue.

vaca bAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, impreuna cu DSVSA Dambovita, organizeaza in perioada 26-27 martie 2015, in municipiul Targoviste, un exercitiu national de simulare tactica pentru boala Bluetongue (boala limbii albastre), potrivit unui comunicat al ANSVSA. La exercitiu vor participa personalul administratiei veterinare de la nivel central si local implicat in controlul bolii, precum si Grupul National de Experti pentru Bluetongue.

Scopul exercitiului este cresterea gradului de pregatire a administratiei publice veterinare implicata in controlul bolilor, in ceea ce priveste controlul bolii Bluetongue, avand in vedere cresterea temperaturii, factor care favorizeaza circulatia insectelor responsabile de transmiterea bolii.

Potrivit ANSVSA, pe langa o rememorare teoretica a patogenezei bolii si a activitatilor care se intreprind pentru controlul acesteia, exercitiul va cuprinde si o componenta tactica.



Poti fi interesat si de