Romania, prima tara vizitata de comisarul Phil Hogan

Romania, prima tara vizitata de comisarul Phil Hogan


Romania este prima tara vizitata oficial de Phil Hogan, in calitate de comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, iar ferma de ingrasare a porcilor Suindprod Radic din judetul Arges a fost primul obiectiv la care a ajuns joi alaturi de comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, si de ministrii Agriculturii, Daniel Constantin, si Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

phil hogan2Romania este prima tara vizitata oficial de Phil Hogan, in calitate de comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, iar ferma de ingrasare a porcilor Suindprod Radic din judetul Arges a fost primul obiectiv la care a ajuns joi alaturi de comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, si de ministrii Agriculturii, Daniel Constantin, si Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Vizita in Romania este prima mea vizita intr-un stat membru in calitate de comisar european pentru Agricultura. Am decis sa vin aici pentru prima data pentru ca vreau sa continui ceea ce a inceput predecesorul meu, comisarul Dacian Ciolos, care a contribuit la dezvoltarea reformei Politicii Agricole Comune timp de 5 ani si care a facut o treaba foarte buna intr-o perioada extrem de dificila", a declarat, joi, comisarul european Phil Hogan, in localitatea Ratesti din judetul Arges, unde se afla ferma realizata cu fonduri europene. Acesta a precizat ca proiectul integrat de crestere si procesare a porcilor, realizat cu fonduri europene, a creat peste 260 de locuri de munca si a contribuit la dezvoltarea activitatilor economice din zona, potrivit Agerpres.

"Este un proiect integrat fantastic care a reusit sa creeze peste 260 de locuri de munca in productie si procesare si reprezinta o investitie importanta pentru comunitatea rurala. Este imbucurator sa vad cum poate contribui Politica Agricola Comuna in aceasta zona in care ne aflam. Anul trecut, Romania a reusit sa fie mai mult un exportator decat un importator de produse agricole, iar agricultura si dezvoltarea rurala pot aduce o contributie mai mare la exporturile Romaniei dar si la crearea de noi locuri de munca", a precizat Hogan.

Oficialul european a subliniat ca ambitia sa impreuna cu comisarul Corina Cretu este de a valorifica la maximum potentialul zonelor rurale din UE si mai ales din satele din Romania.

"Aceasta zona dispune de 20 de miliarde de euro in urmatorii 7 ani prin programele noastre europene. Impreuna cu comisarul Cretu, cu Guvernul Romaniei, vom aborda integrat dezvoltarea satelor din UE si din Romania, fie ca vorbim de broadband sau de infrastructura rurala", a adaugat Hogan.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, se afla intr-o vizita oficiala in Romania, in perioada 12 - 13 martie 2015, in cursul careia se va intalni cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum si cu membrii Comisiilor reunite pentru agricultura si afaceri europene ale Parlamentului Romaniei.

Phil Hogan a vizitat doua proiecte finantate cu fonduri europene, respectiv ferma de crestere a porcinelor Suinprod Radic din comuna Ratesti si o unitate de producere nutreturi combinate. Vineri, comisarul Hogan va participa la conferinta intitulata "Combaterea saraciei si excluziunii sociale in zonele rurale ale Romaniei. Contributia Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020", eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene.



Poti fi interesat si de