Delhaize a platit 14 mil. euro pentru magazinele Angst

Delhaize a platit 14 mil. euro pentru magazinele Angst


Preluarea celor 20 de magazine detinute de firma Angst Retail a costat grupul Delhaize 14 milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei pe trimestrul IV din 2014.

meg imaPreluarea celor 20 de magazine detinute de firma Angst Retail a costat grupul Delhaize 14 milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei pe trimestrul IV din 2014.
Anul trecut, grupul belgian a realizat mai multe tranzactii in Europa de Sud- Est, printre care se numara si preluarea re?elei de magazine Angst, dar si in SUA, se mai arata in raport.

In august 2014, grupul belgian Mega Image, detinut de Delhaize, a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reteaua Angst. Cateva luni mai tarziu, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre Mega Image a 19 magazine Angst din Bucuresti, Otopeni si Buftea, in conditiile si termenele stabilite in acord cu autoritatea de concurenta.

La finele anului 2014, grupul Delhaize detinea in Romania un numar de 410 magazine operate sub brandurile Mega Image, Shop&Go, AB COOL FOOD si Mega Drive-, comparativ cu 296, in 2013. La nivel global, numarul unitatilor se ridica la 3 468, din care cea mai mare parte se aflau in SUA.

In 2014, Delhaize a avut venituri totale in valoare de 21,4 miliarde de euro, in crestere cu 3,7%, fata de anul anterior. Pe lista tarilor care au raportat o crestere s-au numarat SUA, Grecia si Romania.



Poti fi interesat si de