Danish Crown a fuzionat cu Tican


Danemarca va detine a treia cea mai mare companie din lume din sectorul abatorizarii porcilor, dupa WH Group si grupul american Tyson, in urma fuziunii dintre Danish Crown si Tican. Entitatea nou creata va sacrifica anual circa 24 milioane de porci, potrivit Ubifrance. Tican era de mai multa vreme in cautarea unui partener.

danish crownDanemarca va detine a treia cea mai mare companie din lume din sectorul abatorizarii porcilor, dupa WH Group si grupul american Tyson, in urma fuziunii dintre Danish Crown si Tican. Entitatea nou creata va sacrifica anual circa 24 milioane de porci, potrivit Ubifrance. Tican era de mai multa vreme in cautarea unui partener.
Cele doua cooperative realizeaza cea mai mare parte a afacerilor in strainatate, in special in tari terte. Infiintata in 1931, cooperativa Tican reuneste 277 de proprietari de ferme, numarul salariatilor ridicandu-se la 2.200 persoane. In exercitiul financiar 2013/14, cifra de afaceri realizata de Tican a atins 696 milioane de euro, numarul porcilor sacrificati fiind de 1,9 milioane capete. Pe langa abatoare, Tican are si mai multe unitati de procesare in Anglia, Polonia si Danemarca.

In ce priveste Danish Crown, la nivelul anului 2013, cooperativa daneza avea 26.000 de salariati, la o cifra de afaceri de 7,8 miliarde de euro. Numarul porcilor sacrificati se ridica la 22 milioane de porci.



Poti fi interesat si de