Produsele alimentare reprezinta 1,5% din exporturile catre China

Produsele alimentare reprezinta 1,5% din exporturile catre China


Volumul exporturilor romanesti pe piata din China a atins 800 milioane dolari, in 2014, fiind cu mult sub potentialul celor doua economii, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB), conform unui comunicat de presa remis AGERPRES. Ponderea produselor agroalimentare este foarte mica (1,5%).

alimente traditVolumul exporturilor romanesti pe piata din China a atins 800 milioane dolari, in 2014, fiind cu mult sub potentialul celor doua economii, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB), conform unui comunicat de presa remis AGERPRES. Ponderea produselor agroalimentare este foarte mica (1,5%).

"Desi exportul Romaniei pe aceasta piata a inregistrat, in 2014, o crestere superioara mediei evolutiei exportului romanesc in ansamblu, volumul atins de 0,8 miliarde dolari SUA este cu mult sub potentialul celor doua economii. Faptul ca ponderea produselor agroalimentare in exportul nostru in China este de 1,5%, in timp ce ponderea acestui sector in exportul total este de 8,5% demonstreaza din plin ca sunt inca multe oportunitati nefolosite in acest domeniu", a spus Dimitriu.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), impreuna cu China Import - food Mall Limited (CIFM) au organizat, miercuri, un seminar dedicat promovarii produselor alimentare si bauturilor romanesti pe piata chineza.



Poti fi interesat si de