TVA redus pe tot lantul carnii?


Membrii federatiilor Romalimenta si Pro Agro (procesatori si fermieri) sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respectiv la animale vii, furaje, carne, carne preparata, produse si conserve din carne, potrivit unui comunicat al celor doua patronate.

tva0Membrii federatiilor Romalimenta si Pro Agro (procesatori si fermieri) sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respectiv la animale vii, furaje, carne, carne preparata, produse si conserve din carne, potrivit unui comunicat al celor doua patronate.

Reprezentantii celor doua federatii nationale vor exprima acest punct de vedere in cadrul intalnirii pe care o vor avea joi, 26 februarie a.c., incepand cu ora 15.00, cu ministrul de finante Darius Valcov, care initiaza astfel seria consultarilor publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal publicate saptamana trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Romalimenta si Pro Agro vor reafirma, cu aceasta ocazie, necesitatea aplicarii neintarziate a unei cote reduse de TVA si alte alimente de baza, alaturi de carne, legume si fructe, se arata in comunicat.

Reprezentantii Romalimenta si Pro Agro spun ca au luat act cu surprindere de afirmatiile facute recent in presa de reprezentanti ai fermierilor, care contesta justetea aplicarii cotei reduse de TVA pentru carne, legume si fructe. Acest punct de vedere nu reprezinta opinia membrilor Romalimenta si Pro Agro, al caror obiectiv strategic a fost, inca de acum 10 ani, reducerea fraudei fiscale in agroindustrie. Iminenta aplicare a unei cote de TVA redusa pe lanturile agroalimentare reprezinta un succes imens al demersurilor conjugate ale celor doua federatii, sustin reprezentantii Romalimenta si Pro Agro.



Poti fi interesat si de