Agricover Credit IFN si-a marit numarul de clienti, in 2014

Agricover Credit IFN si-a marit numarul de clienti, in 2014


Agricover Credit IFN, institutie financiara non-bancara specializata exclusiv in finantarea agriculturii, a inregistrat in 2014 un profit operational de aproximativ 22 milioane lei, in crestere cu 37% fata de anul 2013. In acelasi timp, valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de lei, cu 30% mai mult decsat in 2013, in timp ce numarul clientilor activi a ajuns la 1.550 fata de 1.300 in 2013.

agricover creditAgricover Credit IFN, institutie financiara non-bancara specializata exclusiv in finantarea agriculturii, a inregistrat in 2014 un profit operational de aproximativ 22 milioane lei, in crestere cu 37% fata de anul 2013. In acelasi timp, valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de lei, cu 30% mai mult decsat in 2013, in timp ce numarul clientilor activi a ajuns la 1.550 fata de 1.300 in 2013.

Cresterea viguroasa inregistrata in anul 2014 vine ca o confirmare a faptului ca avem un model de business solid, pe care il implementam urmand strategia corecta. Mai mult, cresterea cu 30% a valorii creditelor acordate si a numarului de clienti finantati arata ca exista nevoie de finantare in piata iar Agricover Credit raspunde bine acestei nevoi facand-o accesibila fermierilor, bine adaptata la asteptarile lor, cu o abordare nebirocratica care asigura rapiditate procesului de acordare, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Agricover Credit sprijina agricultua romaneasca, punand la dispozitia fermierilor produse si servicii financiare inovatoare, atent calibrate pe nevoile de dezvoltare a fermelor vegetale si din zootehnie. Printre cele mai importante produse si servicii lansate de Agricover in anul 2014 se numara Creditul Corelat cu Matif - solutie de finantare unica pe piata din Romsania ce permite corelarea dobsanzii cu pretul cerealelor de la bursa de marfuri din Paris (Matif).

De asemenea, compania ofera fermierilor solutii de creditare cu aprobare pe loc pentru achizitia de utilaje agricole de mici dimensiuni si accesorii pentru acestea, precum si credite pentru extinderea sau modernizarea fermei. Cel mai important segment a ramas, in continuare, creditarea capitalului de lucru, incluzsand si solutii pentru finantarea pe stoc a productiei agricole.

Fermierii romani trebuie sa fie competitivi atsat pe piata interna, csat si pe pietele externe. In acest sens, agricultura romaneasca are nevoie de investitii pentru modernizare, cresterea productivitatii si eficientizarea activitatilor. De asemenea, mai sunt de parcurs etape in managementul riscului si valorificarea optima a productiei in cazul culturilor mari, in legumicultura, pomicultura si chiar in zootehnie. Urmarim cu atentie toate aceste procese si ne pregatim sa intervenim cu produse financiare adaptate, capabile sa raspunda eficient nevoilor de dezvoltare, a completat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Pentru 2015, Agricover Credit are in vedere dezvoltarea portofoliului de produse in segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum si cel al creditelor pentru investitii. Compania vizeaza, de asemenea, dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori de tehnologie agricola pentru punerea pe piata a unor finantari avantajoase pentru fermieri.



Poti fi interesat si de